Wpis z mikrobloga

362 908 + 265 = 363 173
Kaunas - Riga
Moze mi ktoś wytłumaczyć z tagu #litwa i #lotwa czemu tak dużo dróg gminno- powiatowych jest szturmowych? Gdzie oni byli jak rozdawali kasę z eu na drogi? Wszystko rozkradli? Co ciekawe nie widziałem żadnej ekipy budującej drogi, także to chyba status quo. W życiu z takim czymś się nie spotkałem .80% tej trasy to jazda w kurzu. Kurzu tyle ze pewnie tu kręcono sceny do filmu interstellar jak typek gonił drona autem po polach kukurydzy ( ten co chował się za szafa). Kilka zdjęć w komentarzach
#rowerowyrownik #zlomkiemprzezswiat
#200km #250km #100km
ChlopoRobotnik2137 - 362 908 + 265 = 363 173
Kaunas - Riga
Moze mi ktoś wytłumaczyć z...

źródło: image_picker_A5CF36AB-B6B6-4454-81E4-349A60B8CA56-33592-0000046023C0CAAA

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChlopoRobotnik2137: To, żeby wojska rosyjskie wolniej się poruszały, dlatego nikt asfaltu nie łoży ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szczerze mówiąc to nie wiem. Od małago pamiętam, że tylko główne drogi były asfaltowe, oraz wsie miały asfalt, pomiędzy wsiami szutr, chociaż to się zmieniło chyba w ciągu ostatnich ~10 lat. Szkoda tylko, że dróg nie poszerzają, bo to jest zabawne, że w celu wyminięcia się z innym autem
  • Odpowiedz
@mariecziek No tez tak myślałem , ze może czekają aż wymrą i drogi zaoraja . Bo te wioski to po kilka domów maja i wiele pustych stoi. Strasznie nnie wymęczyła jazda No i mnóstwo kurzu jak mija auto, a jak tir wyprzedzał tira to pył tak wielki ze ten drugi to chyba na oślep jechał za nim a ja w krzakach musiałem się schować a i tak widoczność była na kilka
ChlopoRobotnik2137 - @mariecziek No tez tak myślałem , ze może czekają aż wymrą i dro...

źródło: image_picker_3C30AABF-D431-42B6-BC7C-58BB8CC3B371-34208-00000464E975FF36

Pobierz
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: No tak to zazwyczaj wygląda. Każdy pcha się do miasta, za pracą i lepszym życiem. Stare pokolenie wymiera i wioski też wymierają.
Mapka co dodałeś, to tak trudno z niej sprawdzić jakimi drogami jechałeś, ale no jak rzucałem ludzika ze street view, to wszędzie trafiałem na asfalt. Troche prosto byłem zaskoczony, że TIRy jadą drogami szutrowymi. Myślałem, że trzymają się krajówek/autostrad.
  • Odpowiedz