Wpis z mikrobloga

mój poziom ekonomiczny jest dużo wyższy niż przeciętnej osoby

@mirko_anonim: jak widać nie do końca. Osoby, które się nie zastanawiały nie analizowały już dawno mają swój własny kwadrat a analizatorzy nie mają nic..
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo ludzie kupują mieszkania aby mieć gdzie mieszkać, a nie spłacać wynajmem komuś kredyt i nic z tego nie mieć
lepiej kup to mieszkanie teraz bo ja nie liczę na jakieś spadki, a wręcz przeciwnie, będzie drożej, tak jak zawsze było, a też eksperci w sieci pisali, że już bańka pęka xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bo z kupowaniem pierwszego nierucha sie nie trafia tylko go sie po prostu kupuje. Tutaj znaczenie ma motywacja ludzka i potrzeba a nie spekulacja cenowa.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Twój poziom ekonomiczny jest niższy niż osoby, która nie ma o tym pojęcia. Ty masz w rękach narzędzia, których nie rozumiesz a myślisz, że rozumiesz. Znasz kilka wykresów, na ich podstawie chcesz podejmować decyzję, które potem kończą się słowami „Kto mógł przewidzieć?”

Otóż, nikt nie mógł przewidzieć wszystkiego dokładnie, dlatego ludzie podejmują ryzyko, wiedząc że coś sie może wydarzyć, ale nie wiedzą co.

Skoro inwestujesz na giełdzie to dobrze wiesz,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: po prostu rozsądny człowiek kupuje mieszkanie, kiedy jest mu potrzebne i ma na to środki. Ja przegapiłam te wszystkie bk2, dołki itd., ale zupełnie świadomie, bo na razie mieszkanie mi nie jest potrzebne (wyjechałam za granicę sobie zarabiać, ale nie wiem jeszcze, czy chcę tu zostać czy wrócić). Gdybym była w Polsce to pewnie też kupiłabym mieszkanie te 3 lata temu, bo wolałabym spłacać swoje niż komuś i nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Nie potrzeba niczego przewidywać.

Wystarczy reagować.

COVID się pojawia i masz NAJNIŻSZE STOPY PROCENTOWE W HISTORII a do tego i tak nic nie dają i odpalają proinflacyjne QE?
  • Odpowiedz