Aktywne Wpisy
"Budujemy dom, prawie wszystko robimy SAMI"
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu
Coraz więcej par z dumą prezentuje w social mediach budowę własnego domu i nie jestem w stanie zrozumieć, dlaczego tak mocno akcentują oni robienie czegoś samemu? Co w tym jest takiego fajnego xd? Fajniej jest chyba zlecić takie czynności innej osobie/firmie, a samemu ten sam czas spożytkować na znacznie przyjemniejsze czynności
#dom #remontujzwykopem #budujzwykopem #budowadomu

Umeraczyk +80
Takie na śmietniku znalazłem ʕ•ᴥ•ʔ
źródło: eff6d552ca7243c98c6ddac2ef764d32
Pobierz

Czy ktoś z was tak ma? Niby mówi się, że warto mieć rodzinę bo zawsze to wsparcie, brak samotności, być może nieco lepsza starość itp
Jednak ja mam inne doświadczenia pomimo dobrej rodziny.
Dzieci powodują natłok obowiązków, często czuję duży stres, samotność też odczuwam. Mam wrażenie, że moje życie było dużo lepsze przed założeniem rodziny. Był czas na pasje, na lenistwo, na siebie. Nie było aż tylu ograniczeń z każdej strony. Człowiek był bardziej zadowolony, zrelaksowany... Teraz jest ciągła pogoń, często trzeba z siebie zrezygnować, nawet z własnych potrzeb bo np dziecko jest chore lub ma jakieś swoje humorki czy problemy. Jak wy to odczuwacie?
#zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Tak świadomość społeczna tak bardzo do góry, tymczasem: