Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): to zdecyduj się czy dobrze zarabiasz czy tylko przekroczyłeś drugi próg podatkowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

- po pierwsze życie we dwójke jest easy, bo wszystkie koszty dzielą się na pół i stać cie na wiele
- po drugie ja zarabiam mniej od ciebie i żyje jak król ale mieszkam z rodzicami o czym nikt nie wie ale dziwi się
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): > Przestaję rozumieć, jakim cudem ludzie kupują nowe samochody, utrzymują dzieci, itd…

Ja znam pary po 4-5k na rękę i normalnie biorą mieszkania, jeżdżą na wakacje. Ludzie po 15k non stop się zastanawiają i analizują czy to aby tanio czy nie.
Poza tym zauważyłem, że ludzie którzy lepiej zarabiają mają dziwne przeświadczenie, że z pensji netto duża część powinna być oszczędzana i jeśli dasz im przykład, że para łącznie
  • Odpowiedz
a co z urodzeniami poza Polską ale wychowują dzieci w Polsce cwaniaczku?

No co z nimi? Ile ich jest w systemie? Bo w tych urodzeniach które ją wrzuciłem jest kilka-kilkanascie tysięcy urodzeń imigrantek a i tak nie ratuje to w żaden sposób dramatycznej sytuacji.

poza tym liczba urodzeń się zwiększy, poczekaj te 5-10 lat na imigrantów i pogadamy