Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Życie w pojedynkę: wyzwania i przemyślenia Ⓘ
Trochę o mnie... w tym roku kończę 45 lat, od 2012 roku jestem niepełnosprawny, mam stwardnienie rozsiane. Stan nie jest tragiczny, w sumie nie jest najgorzej jednak zdecydowałem się przejść na rentę - dostałem całkiem niezłą kwotę jak na polskie warunki. W życiu dorobiłem się swojego i nie mam zamiaru zapracowywać się, czas na odpoczynek. Jestem sam, nie mam nikogo i pewnie dzięki temu dorobiłem
Trochę o mnie... w tym roku kończę 45 lat, od 2012 roku jestem niepełnosprawny, mam stwardnienie rozsiane. Stan nie jest tragiczny, w sumie nie jest najgorzej jednak zdecydowałem się przejść na rentę - dostałem całkiem niezłą kwotę jak na polskie warunki. W życiu dorobiłem się swojego i nie mam zamiaru zapracowywać się, czas na odpoczynek. Jestem sam, nie mam nikogo i pewnie dzięki temu dorobiłem

widzialapan +104

28 lvl singiel
Od połowy września przeprowadzam się do Warszawy i mam dylemat związany z mieszkaniem. Ogólnie ceny najmu są dość wysokie, stąd zastanawiam się między pokojem, a mieszkaniem.
Ceny w stolicy są dość wysokie i za kawalerkę z opłatami trzeba liczyć ok. 2800, a za pokój 1600. Zarabiać będę 7000 PLN netto z perspektywą na kilkaset zł więcej w ciągu roku, więc nie chciałbym przeznaczać tak dużej części zarobków na najem. Z drugiej strony mieszkanie samemu daje większy komfort, a 28lvl to trochę późno jak na życie z randomami.
#warszawa #mieszkanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Co byście doradzili w tej sytuacji?
─────────────────────
Z drugiej strony chciałbym kogoś znaleźć, a w takiej sytuacji życie w pokoju z randomami jest słabe.
─────────────────────
·
źródło: temp_file3701994332301460361
Pobierz─────────────────────
Dobra opcja jak pracujesz na dworcu xD W innym przypadku trzeba liczyć nie 20, a przynsjmniej 40 minut z przesiadkami plus koszt biletu na kolej.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
@mirko_anonim: ja kończąc okres "studencki", czyli mając jakiś 22lvl już sobie tego nie wyobrażałem. A sam płacę ponad 3k za kawalerkę w #krakow obecnie.
Zależy jaka praca. Jeżeli zdalnie (lub hybryda 1-2 dni) to szukałbym poza miastem z dobrym dojazdem.
@PanKapibara Ten kraj nie nadaje się do życia. Zarabiasz całkiem nieźle, bo mniej więcej tyle ile mediana dla Warszawy, a rozważasz wynajmowanie pokoju jak jakiś student :(
Jeśli ja mam z
- jak trafisz na super ludzi, to mieszkanie z nimi może być zaletą (pośród wielu wad, żeby nie było), bo masz z kim pogadać, pograć w planszówki etc.
- jeśli trafisz źle, to szkoda zdrowia,
- zasadniczo ludzie
Wychodzę z założenia, że jeśli źle trafię, to zmieniam mieszkanie i tyle. Przede wszystkim jeśli man wynająć pokój to z góry odpadają ciasne pokoiki 7m2 w mieszkaniach 5-pokojowych i oczywiście kluczowe jest to, by mieszkać z ludźmi podobnymi do siebie.
Co do kobiet, to rzeczywiście kwestia wynajmowania pokoju może utrudniać spotkania no ale zawsze mogę się przeprowadzić, albo wynająć coś na bookingu ( ͡°