Wpis z mikrobloga

Czy wy też macie wrażenie, że osoby bardzo inteligentne, rokujące na świetnych długoterminowych partnerów są z reguły mniej atrakcyjne i o wiele mniej pociągające fizycznie

@mirko_anonim: nie, to tylko złudzenie

The fact that people's beliefs or intuitions shape their perceptions of reality is not new: we do it all the time. However, what is intriguing about this particular finding is why people believe that enjoyability is inversely related to functionality. The "more
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Mam takie wrażenie, ci tzw. przystojni faceci są zazwyczaj faktycznie puści i powierzchowni, w dodatku w oczach mają takie nic, ale z to bardzo pewni siebie, bo kobiety wmówiły im wyjątkowość. Zbyt bystrzy zazwyczaj nie są, często denerwuje mnie ich zachowanie, bo obgadują innych, naśmiewają się, ciamkają jak jedzą itd. Mnie tacy ludzie nie pociągają. Inteligentni faceci to już zupełnie inny świat, faktycznie są to takie niezbyt urodziwe
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie, bardzo różnie bywa. Nie widzę takiej prawidłowości

Równie dobrze można powiedzieć, że ci brzydcy są zakompleksieni i przez to wredni, a ci ładni nie muszą nic nikomu udowadniać i przez to są wyluzowani. Wysportowane ziomeczki są często najbardziej życzliwi innym, zawsze pomogą, uśmiechną się, wesprą dobrym słowem, a taki zawistny piwniczak utopi cię w szklance wody z zazdrości, jak coś ci wyjdzie
  • Odpowiedz
Czy wy też macie wrażenie, że osoby bardzo inteligentne, rokujące na świetnych długoterminowych partnerów są z reguły mniej atrakcyjne i o wiele mniej pociągające fizycznie

@mirko_anonim: Nie, jest na odwrót. Ładne osoby tworzą efekt aureoli.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Popęd seksualny to czysty fizyczny zwierzęcy akt, im bardziej prosty dziki i zwierzęcy jest człowiek tym większy ogień będzie robił, im więcej będzie rozkminiał i będzie bardziej inteligentny tym mniejszy ogień wytworzy, albo w cale. Inteligencja zawsze gryzie naturalne instynkty bo w "jej oczach" wszystko co sprowadza człowieka do zwierzęcia jest złe. Dlatego też wraz z rozwojem ludzkości spada dzietność bo akt rozmnażania staje się dla ludzi czym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim true , też zauważyłam że konwencjonalnie atrakcyjni ludzie są nudni jak flaki z olejem i nigdy nie poznałam bardzo atrakcyjnej osoby która by była interesującą
Zawsze mi się najlepiej gadało z brzydkimi facetami i laskami , mam wrażenie że wysoka atrakcyjność ma zawsze nie po drodze z inteligencją
  • Odpowiedz
@Pandillero a ja się nie zgodzę że to złudzenie , zauważyłam że im głupsza osoba tym bardziej chce się wpasować we wszelkie kanony , jak są modne wielkie usta to robią wielkie usta , jak są modne tatuaże to robią tatuaże , inteligentniejsi ludzie rzadziej lecą za pędem owiec dlatego mogą wyglądać niemodnie
Na np nosze paskudne klapki ortopedyczne bo dla mnie ważniejsze jest zdrowie niż wygląd , to odróżnia myślących
  • Odpowiedz
Czy wy też macie wrażenie, że osoby bardzo inteligentne, rokujące na świetnych długoterminowych partnerów są z reguły mniej atrakcyjne i o wiele mniej pociągające fizycznie, podczas kiedy piękne, gorące dziewczyny i najprzystojniejsi faceci są często płytcy, o wątpliwych zasadach moralnych, raczej śliski materiał.

@mirko_anonim: tak bo jesteśmy tylko zwierzętami, jak ktoś ma dobre geny i od dzieciaka przez czasy nastoletnie jest propsowany i ma fory a omija go cały bullszit
  • Odpowiedz
Zawsze mi się najlepiej gadało z brzydkimi facetami i laskami , mam wrażenie że wysoka atrakcyjność ma zawsze nie po drodze z inteligencją

@Linnior88: albo zwyczajnie nie jesteś w takim kręgu społecznym żeby przystojny + inteligentny facet typu lekarz / prawnik / przedsiębiorca do Ciebie cokolwiek mówił xd
  • Odpowiedz
@Dietetyq

>Zawsze mi się najlepiej gadało z brzydkimi facetami i laskami , mam wrażenie że wysoka atrakcyjność ma zawsze nie po drodze z inteligencją

@Linnior88: albo zwyczajnie nie jesteś w takim kręgu społecznym żeby przystojny + inteligentny facet typu lekarz / prawnik / przedsiębiorca do Ciebie cokolwiek mówił xd

I tu się zdziwisz bo nawet ze względu na pracę mam duży kontakt z takimi ludźmi i mają do mnie duży szacunek ,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim każdy ma do wyboru drogę. Ładni mogą spocząć na laurach i nic więcej nie robić bo są ładni, ale mogą też coś robić w życiu i być wartościowymi ludzi, mogą też być narcyzami co muszą zawsze czuć się najlepsi i najpiękniejsi.

To samo tyczy się osób brzydszych gdzie mogą wejść w rolę ofiary i nic nie robić a całe nieszczęście przypisywać swojemu brakowi urody, albo mogą coś robić z sobą
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola ja mam kuzynkę która całe życie jechała na urodzie i szczerze mówić ciężko się patrzy na upadek gwiazdy , całe życie przyzwyczajona że każdy koło niej skakał bo była piękna a teraz pretty privilage zniknęło i stała się strasznie zła i zgorzkniała że charakterek jej został ale wygląd już nie
To są najczęściej baby które na starość się robią okropnie podle bo nie mogą znieść że ich władza poprzez wygląd
  • Odpowiedz
@Linnior88 ja chyba nie znam nikogo kto na urodzie jechał. Kojarzę tylko że jak szłam na studia to byłam trochę zła że ja muszę iść na nocki na wykładanie towaru a inne dziewczyny atrakcyjne z mojej szkoły szły do luksusowego sklepu z odzieżą czy z kosmetykami na jakiś staż czy wakacyjną fuchę. Jedną mi znajoma mówiła że ona w wakacje brała udział w jakiś sesjach zdjęciowych prezentujących ciuchy z sieciówki i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @Kitku_Karola

Pewnie jeszcze jakoś jadą na urodzie ale nie kojarzę by któraś szła na jakieś studia po których praca czeka więc może nadal w tych sklepach pracują.

Albo nie latały latami po terapiach tylko znalazły sobie dobrze zarabiającego programistę, który ich
  • Odpowiedz
@mirko_anonim wg mnie bycie utrzymanka nie jest czymś co bym chciała (nie umiałabym żyć za czyjeś pieniądze), więc tego nikomu nie zazdroszczę. Wolałabym po prostu mieć łatwiejszy start podczas studiów ale to nie zmienia faktu że jestem zadowolona gdzie jestem dziś. Ich historii nie znam więc nie więc nie wiem czy utknęły tam gdzie były czy wykorzystały swój potencjał.
  • Odpowiedz
Eh to wrzucanie bezsensownej angielszczyzny na siłę.
Atrakcyjność fizyczna oraz wybieranie partnera długoterminowego nie idą ze sobą w parze, z jednej prostej przyczyny, decyzje właściwe nie są podejmowane na poziomie rozumu.
Dopóki kierujesz się rozumem, stosujesz płytkie kryteria, takie jak wygląd, status, wpadasz w jego pułapkę, jak już się tego wyzbędziesz, to przyjdzie odpowiednia osoba do życia.
  • Odpowiedz