Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim sratatara. Baitujesz.

Niby w wieku 11 byłaś bardzo samodzielna, byłaś super uczennicą a nie mogłaś pójść do rodziny (sama wspominasz że zgłaszałaś jego rodzeństwu problemy) czy sąsiadów którzy znali sytuację czy nawet tej asystentki (serio? umiera w rodzinie matka i inna kobieta się nie zainteresuje tematem? przecież to się nie klei) i powiedzieć że Ci cieknie. Przecież to niemożliwe że inna kobieta by Ci odmówiła pomocy, prawda? (niby pielęgniarka Ci
  • Odpowiedz
@Special_ONE No właśnie nie bo rodzeństwo zgłaszało do MOPS czyli coś robili i jestem przekonany że gdyby (podobno bardzo zaradna) 11 letnia zapłakana dziewczynka powiedziała im o tym to by jej pomogli. Jak wspomniałem ten post to żałosny bait który próbuje zagrać na emocjach wykopków.

Osobiście jestem przeciwny tym skrzyneczkom bo to kolejne wydawanie kasy w błoto ale nie twierdzę że problemu nie ma. Po prostu jakoś zobligowałbym szkolnych pedagogów do
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Kompletne bzdury. Gdybyś chciała, to na tę paczkę podpasek byś sobie zarobiła (choćby oddawaniem złomu czy szkła po ojcu) i sama kupiła. W ostateczności wyżebrała pod drogerią.
  • Odpowiedz
Więc moim zdaniem, sam pomysł z podpaskami jest dobry.

@mirko_anonim: nie, nie jest. W jaki sposób darmowa podpaska rozwiązałaby problem patologicznego ojca który nie interesuje się własną córką?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie zgadzam się z tym. Obecnie panuje mniejszy mamwy*ebizm niż kiedyś. To nie jest tak, że nauczyciele w szkole nie widzieli przez co przechodzisz, po prostu nie chcieli widzieć. Poza tym skoro żebrałaś o podpaskę u pielęgniarki to ona też się mogła zainteresować czemu jej nie masz. Te różowe pudełka mają sens jak kogoś zaskoczy okres (czy po raz pierwszy czy kolejny), natomiast to nie jest tak, że sobie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: na pierwszy rzut oka wzruszająca historia... Ale: to ma być argument za tym, żeby znowu przeyebać lekką ręką miliony złotych podatnika () obstawiam, że jesteś botem do promowania tego guwnianego pomysłu idiotek które w normalnym świecie nigdy nie powinny się znaleźć w sejmie. o sprawowaniu stanowiska jakiegokolwiek ministra nie wspominając.
  • Odpowiedz
@PP20 Dziękuję.
@SpaghettiSupernova Przecież napisałem że istnieje problem. Mogę nawet przypuszczać że jakaś niewielka cześć tego postu to prawda ale prędzej uwierzyłbym w post gdzie matka jest dewotką i nie chce dopuścić myśli że córka ma te dni niż to że wszyscy wokół wiedzą że umarła matka, że ojciec pije a magicznie każdy (w tym każda kobieta) olała coś co doskonale rozumie i co miesiąc przeżywa. Ale jak widać OP/OPka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim widzisz napisalas historie jakich wiele sie dzieje na portalu dla autystykow, czego sie spodziewalas? Przeciez majac 11 lat moglas isc zebrac pod drogerie. Najlepiej ze pisza to przegrywy co w doroslym zyciu boja sie sprawe w banku zalatwic.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Polska to wieś, gdzie na pierwszym miejscu są emeryci, górnicy i wojskowi. Tymczasem na podstawowe potrzeby, jak wsparcie dla dzieci czy edukacja, pieniędzy brak. W korpo są podpaski, a w szkołach brakuje podstawowych materiałów, nauczycieli i oczywiście kasy.
Ot nasza polska rzeczywistość:
Ziemnioki kopać, chlać i spać.
  • Odpowiedz
  • 13
@mirko_anonim Bait czy nie bait, problem na pewno istnieje w jakimś stopniu, może bardzo niewielkim, ale jest. I niesamowicie mnie w-----a, że ludzie potrafią narzekać na brak srajtaśmy w kiblach w szkole, a brak podpasek jest zlewany, gdzie kaliber problemu podobny. Taka skrzyneczka w łazience w szkołach mogłaby być i tyle, ale tylko w szkołach. To nie tak, że tam będą kupować jakieś hiper podpaski tonami, pewnie byłyby te tańsze, a
  • Odpowiedz