Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam na oku mieszkanie z tarasem na ostatnim piętrze (blok 6-piętrowy), czy w takim mieszkaniu będzie słychać jakieś hałasy z wentylacji mechanicznej, na tarasie czy też w mieszkaniu?
Wentylacja jest na dachu i też za ścianą, na wysokości mieszkania, ale poza widokiem.
Niby są normy akustyczne, ale jak to wygląda w praktyce? Warto się w coś takiego pakować? Głośne te instalacje są w nowych blokach?

#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci #mieszkanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim kolejne moje mieszkanie tylko na ostatnim piętrze. Nade mną mieszka skończony kretyn, który biega w jedną i drugą stronę, tupie jakby go wychowywali w zagrodzie z bydłem, a jego dzieci powielają ten schemat. Pobudka codziennie o 5:00 i cały dzień dalej ta sama orka.
Ewentualną wentylację uznałabym za dźwięki spokrewnione z szumem morza, wodospadu czy misia szumisia.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim najbardziej beda hałasowały klimatyzatory sąsiadów na ich balkonach. Tupanie bedziesz slyszal sąsiadów z dołu i z boku. Na 6 piętrze będziesz miał prawie cały czas wietrznie. Wentylacje bedziesz slyszal najgłośniej w aneksie kuchennym i w łazienkach bo jesteś najblizej wentylatora. Slychac mocno deszcz, wiatr, wiec lepiej mieć oddzielna kuchnie żeby salon byl wyciszony
  • Odpowiedz