Aktywne Wpisy

redorbiter +329
to tylko losowe dziecko INTZELU!
źródło: a10bccafb7b7a687b4d0484cf4402cd8ca670f625c29ba58280d6499be386f89
Pobierz
PijeWodePoPierogach +168
Bo wiecie, to Wy jadąc przepisowo albo zbyt wolno stwarzacie zagrożenie na drodze( ͡° ͜ʖ ͡°) Pewnie właśnie ktoś za wolno w niego wjechał( ͡° ͜ʖ ͡°) Albo ktoś mu słup na drodze postawił...
#motoryzacja #samochody #polskiedrogi
#motoryzacja #samochody #polskiedrogi
źródło: IMG_20260602_230338
Pobierz

Cześć
TLDR; Czy udostępnienie wiadomości z messengera/ whatsappa partnerowi bądź partnerce świadczące o zdradzie przez jej/jego drugą połówkę narusza w świetle prawa tajemnicę korespondencji.
Mam taki dylemat związany z wysyłaniem i ostrzeżeniem obecnego męża znajomej a konkretnie mojej byłej dziewczyny z czasów szkoły średniej.
Otóż z dwa miesiące temu mieliśmy spotkanie ze znajomymi ze szkoły średniej z okazji dziesięciolecia matury. Była tam min. wcześniej wspomniana znajoma, z którą po dziesięciu latach w sumie człowiek normalnie gadał o sprawach bieżących i z czasów szkolnych. Generalnie nic nadzwyczajnego.
Po jakimś tygodniu znajoma zaczęła do mnie pisać przez messengera. Generalnie tematy na początku nie były jakieś konkretne, gadka o wszystkim i o niczym. W pewnym momencie zrobiło się dziwnie, bo wypytywała o plany życiowe z przeplataniem wątków z czasów szkolnych. Wiedząc co się święci pociągnąłem wątek i w końcu się wygadała, że "obecny mąż jej już nie interesuje" i że chciała by się spotkać plus do tego otwarte wspominki z czasów szkolnych.
I tutaj mam problem, bo poinformowanie nieświadomego chłopa wydaje się chyba oczywiste. Natomiast znając znajomą, która jest k------o wredna i nie jednemu krwi napsuła (dlatego swego czasu zakończyłem z nią temat :D ), obawiam się, że może mi również napsuć krwi (pracuje w miejscu, gdzie muszę być niekarany).
I tu moje pytanie. Czy jak chłopu wyślę całą korespondencje z ww znajomą, to czy nie naruszę tajemnicy korespondencji, gdyż de facto od niej zgody nie dostanę a z drugiej strony chce mieć czyste plecy od strony prawnej.
#zwiazki #pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
·
Bardziej mi chodziło o to, czy bez problemu będę mógł mu przekazać treści wiadomości jeśli o nie poprosi i nic więcej.
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero