Aktywne Wpisy

krolowa_lodu +24
Nie chcesz dzieci nie ma problemu- nie wyciągaj łapę po emeryturę. Twoje składki które obecnie płacisz pójdą na pokrycie długu państwa, który wziął się stąd że emerytury dostali ci co nic nie wpłacili do systemu. Kto jest na to gotowy? Bo to jest prawdziwy warunek KONIECZNY bezdzietności. Jeśli tak to szacun i szerokiej drogi.
#bezdzietnosc #demografia #zus #dlugpubliczny #antynatalizm
#bezdzietnosc #demografia #zus #dlugpubliczny #antynatalizm
nowszyja +200
Za zabicie dwóch kobiet 1,5 roku (będzie przez to mógł zamienić to na dozór elektroniczny), za zabicie strusia 4 lata xD I żeby nie było, nie bronie tego zwyrola od strusia, ale kara dla adwokata od "trumny na kółkach", to naplucie na twarz rodzinom ofiar. A poniżej jak sędzią bronił (!!!) oskarżonego:
#polska #prawo #samochody #polskiedrogi
#polska #prawo #samochody #polskiedrogi
źródło: HCqBR27XMAAeG3o
Pobierz

![Wielki upadek SCT. Czy STREFY CZYSTEGO TRANSPORTU znikną? [RAPORT 2026]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/f8d1181eea3b48e30418ff6f39c0d8607f2989690ec87358cd6550b3e61829fa,q80.jpg)

#prawo #zwiazki
Ok. rok temu rozstałem się z dziewczyną, z którą wynajmowałem mieszkanie, jesteśmy obydwoje na umowie. Ja się wyprowadziłem a ona chce wynajmować dalej, regularnie wszystko opłaca. Chciałbym to w końcu uporządkować czyt. wypisać się z umowy.
Można byłoby to załatwić zwykłym zgłoszeniem wynajmującemu wypowiedzenia, ale ona nie chce podpisywać z nim nowej umowy, bo się boi że właściciel będzie chciał podwyższyć opłaty i dodatkowo nie ma aktualnie środków na naprawę rzeczy zniszczonych podczas tych paru lat użytkowania - a zakładam że właściciel chciałby przyjść do mieszkania je obejrzeć przed podpisaniem nowej umowy.
Jak ze strony prawnej wygląda coś takiego? Czy istnieje możliwość jakiegoś aneksu do umowy wykreślającego mnie z niej?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Chyba nie masz innej opcji niż zapytać właściciela. Niestety może mu przyjść do głowy podwyższenie czynszu. Najlepiej by było to zrobić w pośpiechu żeby nie zdążył się nad tym zastanowić xD
Właściciel pewnie woli lokatora który płacił i mieszkał przez kilka lat niż szukać na nowo lokatorów, więc raczej się zgodzi.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91