przemyślany-fenomen-98: NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO JAK KOBIECA ŚCIANA Co z tego, że kobieta traci atrakcyjność (wygląd) z wiekiem skoro 3/4 chłopów znajdzie w niej inne atrakcyjne rzeczy? Mężczyźni potrafią kochać bezinteresownie. Poza tym jestem masa spermiarzy i epidemia samotności, więc nawet jak się trafi taki programista50k i jakaś baba da mu atencje i będzie miła to ten pomyśli że boga za nogi złapał
tl;dr: Osoba wypowiadająca się w ten sposób można opisać jako:
Krytyczna – ma bardzo wyraźne i krytyczne spojrzenie na pewne zachowania i decyzje kobiet, wyrażając niechęć do ich stylu życia, który uznaje za nieodpowiedzialny. Paternalistyczna – wydaje się przyjmować protekcjonalny ton, sugerując, że wie lepiej, co jest dobre dla kobiet, jakby przemawiał z pozycji przewagi. Konserwatywna – widać u niego przywiązanie do tradycyjnych ról płciowych, wartości, które zakładają większe znaczenie młodości i płodności
@jerzy_s: dziwnego nic. Tu się tylko o fałszywą troskę rozchodzi. "Kobiety, musicie koniecznie wybrać takiego typa jak ja bo inaczej to apocalypse now was spotka".
Rozumiem że jest to jakaś strategia. Tyle że odrobinę żałosna, nie sądzisz?
@thorgoth: To jest próba wywołania ostracyzmu społecznego, bo kobiety są bardziej podatne na ocenę tłumu, zachowania stadne, itp. Po prostu kiedyś społeczeństwo tak zawstydzało i wywoływało presję, żeby młodzi się hajtali młodo.¯\(ツ)/¯ No a apokalipsa może nasz czekać gdy dożyjemy naszej starości. ¯\(ツ)/¯
@mirko_anonim dokładnie, nie warto żyć iluzją, że jeśli w "szczycie atrakcyjności" (cokolwiek to nie jest) przed lvl. 25 zrobi się sobie dwójkę dzieci z 15 lat starszym "jakościowym mężczyzną" redpillakiem to będzie to jakikolwiek sukces. Szczególnie jeśli zostanie się z tymi dziećmi sama. Wtedy to rzeczywiście trochę ściana jak trzeba polegać na innych żeby się utrzymać i radzić sobie na codzień ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡
@thorgoth: no to dość zabawne, że o tych ścianach głównie krzyczą Ci co za rękę nie trzymali, a Ci którzy mają udane życie towarzyskie mają to w dupie, no ciekawe dlaczego XD
@mirko_anonim: generalnie zgoda, chociaż trochę odpłynąłeś. Z tą ścianą to powstaje IMO dużo szybciej - spotykałem się z wieloma 25-30 i tam już to zjawisko powstaje. Zasadzają się na gości 8/10 wzwyż i dziwią się czemu wychodzi z tego przelotna relacja a nie związek. No a związek wyjdzie dopiero wtedy jak rzeczywiście jest co zaoferować bądź gdy partnerka jest jeszcze w wieku do 23-25 lat. Taka prawda, że dobrych i
@thorgoth: imo ludzie powinni o tym głośno mówić, tak jak kobiety mówią o naszych wadach. Dzięki temu wiem, nad czym pracować, bo sam tego nie dostrzegam. Tak samo jak kobiety. Takie coś jest korzystne dla całego społeczeństwa.
@Heezy: dokładnie tak jest. Mnóstwo ludzi, głównie kobiety, bo faceci mają w tej materii więcej czasu i troszkę łatwiej, żałuje że nie wybrało TEJ osoby, która kiedyś pojawiła się w ich życiu.
praktycznie żadnej nie chcą nawet obiecać monogamii. Nie widzą w tym sensu, jak i tak coraz kolejna im się pcha do łóżka, nazywa samcem alfa, czy coś w ten deseń
Co z tego, że kobieta traci atrakcyjność (wygląd) z wiekiem skoro 3/4 chłopów znajdzie w niej inne atrakcyjne rzeczy? Mężczyźni potrafią kochać bezinteresownie. Poza tym jestem masa spermiarzy i epidemia samotności, więc nawet jak się trafi taki programista50k i jakaś baba da mu atencje i będzie miła to ten pomyśli że boga za nogi złapał
────────
Osoba wypowiadająca się w ten sposób można opisać jako:
Krytyczna – ma bardzo wyraźne i krytyczne spojrzenie na pewne zachowania i decyzje kobiet, wyrażając niechęć do ich stylu życia, który uznaje za nieodpowiedzialny.
Paternalistyczna – wydaje się przyjmować protekcjonalny ton, sugerując, że wie lepiej, co jest dobre dla kobiet, jakby przemawiał z pozycji przewagi.
Konserwatywna – widać u niego przywiązanie do tradycyjnych ról płciowych, wartości, które zakładają większe znaczenie młodości i płodności
@thorgoth: ale w sumie to co w tym dziwnego że ci którzy nie mają partnerki chcą ją mieć?
"Kobiety, musicie koniecznie wybrać takiego typa jak ja bo inaczej to apocalypse now was spotka".
Rozumiem że jest to jakaś strategia. Tyle że odrobinę żałosna, nie sądzisz?
No a apokalipsa może nasz czekać gdy dożyjemy naszej starości. ¯\(ツ)/¯
@mirko_anonim:
To na uj się takim facetem interesować xD za dużo stresu to kosztuje, lepiej być samej niż tak walczyć o faceta, który nie umie nie dać się skusić.
@AlienFromWenus: xD
@mirko_anonim: Nie warto. Zarówno ty, jak i one są śmiertelne. Kiedyś umrzecie. Warto więc się zająć sobą.