Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: bo to rynek wyznacza cenę?
Skoro setki tysięcy facetow ma dziś problem by znaleźć kobietę to niezależnie ile by zarabiali i jakby wyglądali to czują,że ich wartość rynkowa (w oczach kobiet) jest niska
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w polsce jest o 1 milion więcej kawalerów niż panien przez wyjazdy kobiet na zachód i przyjazdy do polski ludzi z 3 świata dlatego dużo chłopaków ma problem żeby sobie żonę znaleźć i to napędza frustrację
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bo w Polsce panuje matriarchat, a na Ukrainie patriarchat? Nic dziwnego, że polskie chłopy są mentalnie malutcy skoro od samego początku najpierw babka z matką robią mu pranie mózgu, a później dostaje w ryj jeszcze w sfeminizowanej szkole od prukwy nauczycielki. Na Ukrainie jeszcze do niedawna jak kobieta się stawiała to dostawała w mordę i dobrą partią był facet co mało pije i bije tylko raz w miesiącu. Nawet
  • Odpowiedz
@Maxior99: Akurat pozwolę sobie się wtrącić. Co prawda nie mam danych na aż milion brakujących kobiet, ale według ostatniego spisu powszechnego w wieku produkcyjnym (do 49 lat) na 100 facetów przypada 97 kobiet. Oznacza to, że na 100 facetów brakuje 3 kobiet. Czytałem gdzieś wyliczenia, że taki stan powoduje, że w obecnej chwili 300 tysięcy mężczyzn w wieku produkcyjnym nigdy nie znajdzie kobiety, bo zwyczajnie ich nie ma.
https://naukawpolsce.pl/aktualnosci/news%2C98223%2Cgus-w-2022-r-wsrod-ludnosci-do-49-r-z-na-100-mezczyzn-przypadalo-w-polsce
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Piszą to głównie właśnie chłopcy, którzy przejechali się na rynku matrymonialnym. Akurat też miałem styczność z Ukrainkami i posiadają nieporównywalnie większe wymagania od Polek.
  • Odpowiedz
@wedkarz93: Różnica pomiędzy wymaganiami Ukrainek, a Polek to róznica pomiędzy patriarchatem, a feminizmem. Ukrainka weźmie cię na partnera nawet jeśli jesteś tylko trochę ładniejszy od diabła, ale będziesz przy tym ją utrzymywał, łożył na wszystkie jej zachcianki i będziesz "męski", czyli postawisz ją do pionu jak będzie trzeba. W Polsce natomiast kobiety są czysto hipergamiczne, ponieważ same zarabiają, same się kształcą i będą oczekiwać kogoś lepszego od nich (najlepiej w
  • Odpowiedz
@SonidoStark: Napisałeś w dłuższej wypowiedzi mniej więcej to co ja w jednym zdaniu (głównie chodziło mi o wymagania finansowe) i o ile to wszystko byłoby w pełni prawdą z 10 lat wstecz, teraz wygląda to już trochę inaczej.

Ogólnie się zgadzam pod względem patriarchatu i feminizmu w statystycznym ujęciu, wychowaniu, przysposobieniu do życia, tylko po pierwsze patriarchalne podejście ukrainek to ultrahipergamia, bo ukrainka, która chciałaby być utrzymanką paradoksalnie byłaby bardziej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
operatywny-mireczek-44: Polacy to największe cucki w Europie. Jednocześnie narracja jest że u nas kobiety nie mają praw i patriarchat a z drugiej jesteśmy nacją która dosłownie chce wszystko robić za kobiete i nadskakiwać. Kult kobiety jest u nas silny i służalność lub wręcz gloryfikowanie kobiet

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz