Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki/Mirabelki które znalazły partnera/partnerkę w wieku 30+ - po jakim czasie zamieszkaliście razem?
Mam jeden związek na koncie, ale długi. 31 lvl here, byliśmy razem 9 lat. Potem przerwa. Teraz jestem z rożowym od pół roku i zastanawiam się kiedy czas byłby odpowiedni zeby porozmawiac o mieszkaniu razem. Wcześniej w moim związku to było inne życie - byliśmy wtedy studentami, czasy były inne, mieszkało się różnie. A potem wygodnie razem się mieszkało.
Czy pół roku to za szybko aby taki temat poruszać?

Niedługo mi się umowa na wynajem mieszkania kończy i właściciel nie chce jej przedłużyć bo sprzedaje to mieszkanie, dlatego zastanawiałem się czy zamiast nie szukać nowej kawalerki to czy nie proponować mieszkania razem różowej... ale nie wiem czy pół roku to nie za szybko...

#zwiazki #pytanie #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Z obserwacji swojej grupy rówieśników czyli 30+ to na 8 par, to 6 zamieszkało w mniej niż pół roku ze sobą; w 100% działała ekonomia i cięcie kosztów; 2 pozostałe pary są poustawiane w życiu więc technicznie nie mieszkają razem jeszcze ale w sumie latają po świecie więc jakby mieszkają xD
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Ja co prawda nie mam nikogo ale ogólnie chciałbym zamieszkać z różową w przeciągu max pół roku. Szkoda mi czasu na to że będą jej przeszkadzały moje skarpety na podłodze po roku związku xD

Ostatnia moja relacja tak się posypała bo nie mieliśmy możliwości by w ciągu roku ze sobą zamieszkać więc zrezygnowałem z niej
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jak wszystko się zgadza i nie ma red flagów to nie ma co się czaić. Tylko lepiej zadbać o to żeby przynajmniej pierwsza umowa nie była na rok ale jakieś 3 msc. Bo nigdy nie wiadomo. Nie przewidzisz tego do końca jak się będziecie zgrywać mieszkając na wspólnej przestrzeni. Każdy jest inny ale wiadomo jak bywa w takich sytuacjach.
  • Odpowiedz
  • 1
@mirko_anonim Porozmawiać to można znacznie szybciej, a zamieszkać razem kiedy czujecie, że chcecie i tyle. ¯_(ツ)_/¯
Ja zaczynając związek w wieku 30+ rozmowę o tym, to miałam po miesiącu, a zamieszkaliśmy razem jakoś po 9 miesiącach. W zasadzie nie zamieszkaliśmy razem szybciej tylko dlatego, że jesteśmy z różnych miast i trochę logistycznie to trzeba było ogarnąć i zgrać.
  • Odpowiedz