Aktywne Wpisy

LaudatorLibertatis +143
Widzę, że idzie szerokie oburzenie w sprawie Majtczaka na adwokatkę, która powiedziała o kolizji, a sędzia ją poprawiła, że to wypadek bo były ofiary śmiertelne. Więc dzisiaj w #maszprawo o wypadku, kolizji i czy to oburzenie ma sens.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
Kolizja i wypadek to różne pojęcia NA GRUNCIE PRAWA KARNEGO.
KOLIZJA to wykroczenie z art. 86 k.w. Mamy tylko uszkodzone auto lub lekkie obrażenia (gojące się do 7 dni). WYPADEK to przestępstwo z art.
źródło: 629442429_1415979310229719_4732243898851729605_n
Pobierz
W co załadować 50 tys. zł? Mam już sporo siana w obligacjach, ale tam zyski są mizerne, a w dodatku długoterminowe. Póki co wrzuciłem kilka tysiaków w orleny, microsofty, itp., ale to tak bez pomyślunku, szczerze mówiąc.
#gielda #inwestowanie #inwestycje
#gielda #inwestowanie #inwestycje

#zwiazki
Czy zachowanie mojej dziewczyny (lvl 28) jest normalne?
W sobotę wybrałem się samemu (lvl 29) na wycieczkę do innego miasta, moja dziewczyna była w pracy także nie mogła ze mną pojechać. Robiłem normalne rzeczy typu pójście do restauracji, spacer, chodzenie po sklepach itd. i pomiędzy godziną 16 a 20:30 nie wyciągnąłem nawet telefonu z kieszeni (telefon wyciszony) i jak o 20:30 wyjąłem to miałem kilka wiadomości od dziewczyny, że się o mnie martwi, że zadzwoniła do mojej mamy czy wie gdzie jestem. Ogólnie nie robiła mi wyrzutów tylko się martwiła, miała w głowie różne scenariusze co się mogło stać, moim zdaniem niepotrzebnie się aż tak martwiła.
Powiedziała też, że chciałaby abym np. wysłał jej zdjęcie co jadłem jak wychodzę tak samemu ale ja raczej nie bawię się telefonem jak gdzieś chodzę i myślę, że nie zrobiłem nic złego. Telefon mam zawsze wyciszony bo nie lubię jak mnie rozprasza.
Co o tym uważacie? Jakieś rady co jej powiedzieć? Oczekuje, że będę coś pisał co 2-4h, myślę że to za często.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Tak, jest normalne. To normalne że ktoś kto darzy drugą osobę uczuciem szuka z tą osobą kontaktu i bliskości zwłaszcza gdy ta osoba jest w weekend w pracy i pewnie liczy godziny do wyjścia.
Niestety mam też dla Ciebie przykrą wiadomość, że brak wiadomości od Ciebie to nie jest jedyny problem na tej płaszczyźnie. Obawiam się że możecie trochę inaczej widzieć perspektywę związku. Zwłaszcza jeżeli pytasz się na portalu
Bo ewidentnie na jej troskę nie zasługujesz
to by rozwaliło całą wycieczkę?
Komentarz usunięty przez moderatora
Ktos sie o Ciebie troszczy a moze i nawet szuka kontaktu w dniu kiedy ona siedzi w pracy a Ty sobie spacerujesz w innym miescie. Serio, serca trzeba nie miec, zeby w takim momencie zrobic sobie 'wolne' od kobiety i o niej po prostu zapomniec,
Komentarz usunięty przez moderatora
Takie suche przekazywanie komunikatow 'bede w
najlepsza rada jaka tu dostaniesz:
MUSICIE TO PRZEGADAĆ.
@Oskins: a co niby jest takiego strasznego w tym, że dorosły człowiek chce wstać, wyjść z domu i soe odciąć na chwilę od innych
──────
Tak naprawdę, przenosiłem na nią z domu podejście do swojej matki. Nie umiałem czasem dziewczynie normalnie spokojnie powiedzieć że potrzebuję iść sam albo z kolegami to nic nie mówiłem i czuła się olewana.
Czasem zapominam poinformować ją w ciągu dnia, ale pracuję nad tym by to