Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki

Czy zachowanie mojej dziewczyny (lvl 28) jest normalne?

W sobotę wybrałem się samemu (lvl 29) na wycieczkę do innego miasta, moja dziewczyna była w pracy także nie mogła ze mną pojechać. Robiłem normalne rzeczy typu pójście do restauracji, spacer, chodzenie po sklepach itd. i pomiędzy godziną 16 a 20:30 nie wyciągnąłem nawet telefonu z kieszeni (telefon wyciszony) i jak o 20:30 wyjąłem to miałem kilka wiadomości od dziewczyny, że się o mnie martwi, że zadzwoniła do mojej mamy czy wie gdzie jestem. Ogólnie nie robiła mi wyrzutów tylko się martwiła, miała w głowie różne scenariusze co się mogło stać, moim zdaniem niepotrzebnie się aż tak martwiła.

Powiedziała też, że chciałaby abym np. wysłał jej zdjęcie co jadłem jak wychodzę tak samemu ale ja raczej nie bawię się telefonem jak gdzieś chodzę i myślę, że nie zrobiłem nic złego. Telefon mam zawsze wyciszony bo nie lubię jak mnie rozprasza.

Co o tym uważacie? Jakieś rady co jej powiedzieć? Oczekuje, że będę coś pisał co 2-4h, myślę że to za często.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
Tak, jest normalne. To normalne że ktoś kto darzy drugą osobę uczuciem szuka z tą osobą kontaktu i bliskości zwłaszcza gdy ta osoba jest w weekend w pracy i pewnie liczy godziny do wyjścia.

Niestety mam też dla Ciebie przykrą wiadomość, że brak wiadomości od Ciebie to nie jest jedyny problem na tej płaszczyźnie. Obawiam się że możecie trochę inaczej widzieć perspektywę związku. Zwłaszcza jeżeli pytasz się na portalu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w tym świecie gdzie odpisanie komuś zajmuje 10 sekund to naprawdę by ci zaburzyło dzień? Nawet czekając na posiłek w restauracji. Po twojej wypowiedzi wychodzi że chciałeś się od niej odciąć totalnie - jakby burzyła twój świat więc może do siebie nie pasujecie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a co by się stało, gdybyś np. o 18 wyjął telefon, zobaczył wiadomości, zadzwonił do niej i powiedział "hej cześć właśnie zjadłem pizzę a teraz idę gdzieś tam, nic się nie martw"?
to by rozwaliło całą wycieczkę?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Brzmisz jakbys uwazal, ze od zwiazku mozna sobie wziac 'wolne' i nagle zapomniec, ze kobieta istnieje i oczekiwac, ze nie bedzie miala z tym problemu.

Ktos sie o Ciebie troszczy a moze i nawet szuka kontaktu w dniu kiedy ona siedzi w pracy a Ty sobie spacerujesz w innym miescie. Serio, serca trzeba nie miec, zeby w takim momencie zrobic sobie 'wolne' od kobiety i o niej po prostu zapomniec,
  • Odpowiedz
@NIGGATRON: a kto tu mowi o scenariuszach? To, ze komus napiszesz 'bede w Krakowie w sobote, do 20' i fakt, ze nie odpiszesz caly dzien do tej osoby ma oznaczac, ze ma sie nie zamartwiac na zapas, bo jest poinformowana? Bo w trakcie dnia nic Ci sie stac nie moze, tym bardziej, ze przez caly dzien nie jestes w stanie napisac glupie 'jest ok'?

Takie suche przekazywanie komunikatow 'bede w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Chyba to trochę zależy na jakim etapie związku jesteście ale osobiście uważam ze to trochę dziwne sie tak martwić jak ktoś przez kilka godzin nie odpisuje xd Mogłeś dać jej znać ze jedziesz sobie pozwiedzać i dobrze jakbyś miał na przyszłość włączony telefon chociażby na wypadek jakby jej sie coś stało ale brak kontaktu przez kilka godzin to nie powód do zmartwień także przesadza imo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
solidny-przeciwnik-76:

Po twojej wypowiedzi wychodzi że chciałeś się od niej odciąć totalnie - jakby burzyła twój świat więc może do siebie nie pasujecie

@Oskins: a co niby jest takiego strasznego w tym, że dorosły człowiek chce wstać, wyjść z domu i soe odciąć na chwilę od innych
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
empatyczna-członkini-79: Mogę dać tobie radę z własnego doświadczenia. Kiedyś byłam w takiej relacji, gdzie chłopak nie traktował mnie jak kogoś ważnego, tylko jak kule u nogi. Odpisanie na moją wiadomość, to było dla niego za wiele, też nie ciągnęło go do spotkań, bo wolał być sam, albo z kolegami. Warto, abyś marnował jej czasu, niech dziewczyna znajdzie kogoś, dla kogo nie będzie przeszkodą, bardziej empatycznego.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: ja przyznam że kiedyś robiłem tak jak ty. Bez słowa przepadałem gdzieś, bo miałem wrażenie że będzie wścibska, kontrolująca albo będzie mieć fochy.

Tak naprawdę, przenosiłem na nią z domu podejście do swojej matki. Nie umiałem czasem dziewczynie normalnie spokojnie powiedzieć że potrzebuję iść sam albo z kolegami to nic nie mówiłem i czuła się olewana.

Czasem zapominam poinformować ją w ciągu dnia, ale pracuję nad tym by to
  • Odpowiedz