Wpis z mikrobloga

Zajmuje się biologią;genetyką oraz ewolucjonizmem i mówisz głupoty, nie będę już nawet wspominać, że tak nie wyglądało życie w plemionach a testosteron jest naturalnie aromatyzowany do estrogenu, to sterydy homologiczne i mają praktycznie taka sama budowę cząstek chemicznych, w dodatku nie wiem co masz na myśli poprzez mówienie o układzie rozrodczym kobiet, to wszystko po prostu brzmi okropnie bez sensu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skrupulatny-marzyciel-33: @Filippa:

Napisałem w skrócie myślowym, a ty mi robisz test zaawansowany z biologi genetycznej, napisz w takim razie kto według ciebie bronił grupy kobiet i dzieci, kto wędrował w pogoni za zwierzyną skoro piszesz że tak nie było, większość różnic między facetem a kobietom wynika głównie z "układu rozrodczego" gdyby kobieta nie była przystosowana do urodzenia dziecka to by była jak facet, a facet jak kobieta, dlatego między
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
xDDDDD

Ludzie przez 290 tysięcy lat żyli w egalitarnych plemionach, anarcho-komunach gdzie pozwalano kobietom polować i wykonywać zajęcia uważane za typowo męskie.
Takie społeczeństwa istnieją nawet do dzisiaj i nawet dzisiaj masz wioski w Nepalu gdzie to kobiety biorą sobie kilku mężów co może być dla innych szokiem kulturowym.
Człowiek jest gatunkiem czysto adaptacyjnym i hiper-socjalnym a twój opis różnic jest bardzo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zaradny-wizjoner-49: @Filippa:

Dlaczego jako przykłady podajesz margines, nauka mówi zawsze o większości i średnich, kobieta jest "inna" o jakiś procent od mężczyzny i to jest przecież fakt, powiedz mi w takim razie po co? i dlaczego?
Nie podawaj za przykład "siatkarek czy koszykarek" bo te drużyny składają się z mocno wyselekcjonowanych osób, ty twierdzisz że jak zdarzały się kobiety mające 200cm wzrostu to znaczy że wszystkie takie były i są,
  • Odpowiedz