Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Taka sytuacja
Moja ciotka chce przekazać mi swój dom w spadku. Jest bezdzietna, ma trochę rodzeństwa, a dom jest wyremontowany, pieniądze na to pożyczyła od członka naszej rodziny. Przed przyjęciem nieruchomości musiałbym ją najpierw spłacić i zastanawiam sie w jaki sposób to wszystko zorganizować.
Wg mnie najprościej byłoby kupić od niej ów nieruchomość a pieniądze ze sprzedaży mogłaby przekazać na spłatę zaciągniętego kredytu

Ktos cos podpowie?

#pytanie #prawo #nieruchomosci #spadek

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wg mnie najprościej byłoby kupić od niej ów nieruchomość a pieniądze ze sprzedaży mogłaby przekazać na spłatę zaciągniętego kredytu

@mirko_anonim: bez sensu.
Kupowanie nierucha za ułamek jego wartości to proszenie się o problemy ze skarbówką.
A kupowanie nierucha którego masz dziedziczyć za realną wartość to już wyższy poziom absurdu.
  • Odpowiedz
@Atomic_Cookie: bo to są zmyślone sytuacje ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak jak goście, co operują olbrzymim (OSTROŻNIE!) kapitałem, mają po 20 mieszkań, przychodzą i pytają się losowych ludzi na stronie ze śmiesznymi obrazkami co mają robić ze swoimi pieniędzmi. Nadal nie wierzę że ktoś łyka te baity xD
  • Odpowiedz