✨️ Obserwuj #mirkoanonim Taka sytuacja Moja ciotka chce przekazać mi swój dom w spadku. Jest bezdzietna, ma trochę rodzeństwa, a dom jest wyremontowany, pieniądze na to pożyczyła od członka naszej rodziny. Przed przyjęciem nieruchomości musiałbym ją najpierw spłacić i zastanawiam sie w jaki sposób to wszystko zorganizować. Wg mnie najprościej byłoby kupić od niej ów nieruchomość a pieniądze ze sprzedaży mogłaby przekazać na spłatę zaciągniętego kredytu
Wg mnie najprościej byłoby kupić od niej ów nieruchomość a pieniądze ze sprzedaży mogłaby przekazać na spłatę zaciągniętego kredytu
@mirko_anonim: bez sensu. Kupowanie nierucha za ułamek jego wartości to proszenie się o problemy ze skarbówką. A kupowanie nierucha którego masz dziedziczyć za realną wartość to już wyższy poziom absurdu.
@Atomic_Cookie: bo to są zmyślone sytuacje ( ͡°͜ʖ͡°) Tak jak goście, co operują olbrzymim (OSTROŻNIE!) kapitałem, mają po 20 mieszkań, przychodzą i pytają się losowych ludzi na stronie ze śmiesznymi obrazkami co mają robić ze swoimi pieniędzmi. Nadal nie wierzę że ktoś łyka te baity xD
Taka sytuacja
Moja ciotka chce przekazać mi swój dom w spadku. Jest bezdzietna, ma trochę rodzeństwa, a dom jest wyremontowany, pieniądze na to pożyczyła od członka naszej rodziny. Przed przyjęciem nieruchomości musiałbym ją najpierw spłacić i zastanawiam sie w jaki sposób to wszystko zorganizować.
Wg mnie najprościej byłoby kupić od niej ów nieruchomość a pieniądze ze sprzedaży mogłaby przekazać na spłatę zaciągniętego kredytu
Ktos cos podpowie?
#pytanie #prawo #nieruchomosci #spadek
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: bez sensu.
Kupowanie nierucha za ułamek jego wartości to proszenie się o problemy ze skarbówką.
A kupowanie nierucha którego masz dziedziczyć za realną wartość to już wyższy poziom absurdu.
Kurde, musi Cię naprawdę kochać, skoro chce dla Ciebie już teraz umrzeć.
@mirko_anonim: Owa. Bynajmniej.