Aktywne Wpisy

Gdyby ktoś się zastanawiał co u byłego Detektywa Rutkowskiego skazanego niegdyś za udział w mafii paliwowej prawomocnym wyrokiem, to chyba został księdzem.
#rutkowski #heheszki #c---------------a #ciekawostki
#rutkowski #heheszki #c---------------a #ciekawostki
źródło: 1000027775
Pobierz
51431e5c08c95238 +362
źródło: HCuw9miXkAAUb55
Pobierz

Wziąłem parę miesięcy temu dość mocnego laptopa w #leasing operacyjny, zmieniłem pracę, otrzymałem budżet na zakup sprzętu, który powoduje, że prywatny laptop nie jest mi już potrzebny. Kontaktowałem się z leasingodawcą, niestety nie minął minimalny czas leasingu, więc ani wcześniejsza spłata, ani zmiana harmonogramu nie jest dostępna bez horrendalnych opłat. Spłacanie sprzętu jest po prostu kłopotliwe i nie chcę też czekać ze sprzedażą aż wartość laptopa z czasem spadnie.
Czy mogę tego laptopa po prostu sprzedać, kasę wrzucić na osobne konto, ustawić z niego przelewy cykliczne i zapomnieć o sprawie czy wiąże się to z jakimś ryzykiem? Czy całkowita szkoda / kradzież / zalanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) laptopa wchodzi w grę?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
A pytanie o zasadność próby oszustwa ubezpieczeniowego to już w ogóle szczyt geniuszu.
Oczywiście w życiu różnie bywa ale to marginalne przypadki. Znam takich co tuningują auta w leasingu i się nie przejmują, a to sporo większe pieniądze.
No i tak jak wyżej napisane, dopóki spłacasz to tak naprawdę nikt nic nie zrobi z tym, więc teoretycznie twój pomysł nie jest zły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@xentropia - Nie ma takiej możliwości, mamy pracować na służbowych Macbookach.
@zybyzy - To raczej nie porażający rząd wielkości, laptopa mógłbym wykupić od ręki, ale leasingodawca nie daje
Dopóki spłacasz raty, to nikogo nie obchodzi nawet, czy ten laptop w ogóle istnieje.