Aktywne Wpisy

MonazoPL +42
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Przy okazji, ruszyła R E K O R D O W A promocja! Za założenie darmowego konta Revolut dostaniesz
źródło: 175 zł Revolut Monazo
Pobierz
sprynek +34
Zarobiłem w miniony rok na hossie dość dużo kasy (trafiłem dołek w Kghm i sprzedałem plus śmieciuchy i AI dla funu) i wiecie co? Chętnie cofnąłbym się do czasu jak nic nie wiedziałem o giełdzie i żyłem sobie beztrosko z kasą na lokatach i EDO bez tego zysku z giełdy.
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO
Inwestowanie ryje psyche - Teraz cały czas rozkminiam analizę wsteczną, że moglem wejść więcej, że czemu nie złoto itd. Dodatkowo wszechobecne FOMO

Jestem z dziewczyną od kilku lat, całkiem się układa, ale mam wątpliwości czy na pewno chcę mieć dzieci. Ona chce. Z jednej strony wydaje mi się to fajną perspektywą pod wieloma względami, ale z drugiej boję że tak jak inni ojcowie nie będę miał właściwie w ogóle wolnego czasu na swoje zainteresowania. Ciężko mi sobie wyobrazić rezygnację z większości rzeczy które lubię.
Zastanawia mnie czy w ogóle jestem w stanie znaleźć sobie partnerkę która nie chce mieć dzieci. Wszystkie właściwie kobiety jakie znam chcą. Zastanawiam się czy u tych kobiet które nie chcą mieć dzieci nie wynika to z dużego bagażu emocjonalnego, trudnego dzieciństwa, depresji itd? Jak wygląda rynek matrymonialny kiedy szuka się takiej kobiety? #zwiazki #tinder
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
Obserwuję swoje koleżanki, które mają dzieci, patrzę na swoją mamę i widzę jak duże jest to poświęcenie i ile trzeba oddać swojego czasu, żeby być rodzicem. Nie mam wątpliwości że dałabym
Bo ogranicza, co się przekłada na inne rzeczy.
@karokrakow:
Co do zostawienia dziecka +7, no ja właśnie słyszałem kilkukrotnie w ciągu ostatnich paru lat, że dziecka 10 letniego NIE WOLNO zostawić na 5-8h samemu, a lewicowwe kobiety temu wtórowały.
Myślę że każdy rodzic zna swoje dziecko i wie na ile może mu pozwolić a
@karokrakow: u mnie bez problemu. Wystarczyło tylko zostawić obiad, śniadanie, wszystko dokładnie wyjaśnić, porozmawiać z dzieckiem i wsio. 10 letnie dzieci są już na tyle dojrzałe, że to ogarną. Ba, ja bym nawet 8-latka zostawił na 8-10h. Ofc dzieciaka, którego ja bym odchował, co bym miał pewność, że sobie poradzi jak ja.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
Wiara w to że wychowasz dziecko na swojego klona jest złudna, bo czasy są inne i dzieciaki dorastają w zupełnie innym środowisku z nowymi wyzwaniami, których my (stare dziady) nigdy w 100% nie zrozumiemy.
A co do klona - oczywiście, że nie. Źle to ubrałem w słowa, chodziło mi o to, że dążyłbym do tego w miarę możliwości.