Aktywne Wpisy

cukierkowa +14
Musze napisać bo się uduszę, nie wiem co z tym zrobić,
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
W pracy na Dzień Kobiet mieliśmy dzisiaj taki podwieczorek i dziewczyny poza tym, że było ciastko i po kwiatku to dostałyśmy jakieś takie kartki, które z założenia miały być motywacyjne chyba i z miłymi słowami pewnie coś w stylu "jesteś zwycięzcą". No miałam kilka takich, ale na jednej ktoś napisał "chciałbym ci się spuścić na c--e", Faceci co z wami? Kurna
źródło: wtf-man-5c6bd4
Pobierz
future_taylor +589

Witam.
Co się dzieje w sytuacji jak pojawi się dług, a firma nie chce rozłożyć go na raty? (ok. 40 000 PLN, zdolność mam płacenia max 300-400 PLN miesięcznie. Mam dom pod hipotekę, spłacam ratę kredytu razem z żoną, mamy rozdzielność ale dom mamy po 1/2 udziału. Zarabiam najniższą krajową.
Więc w sytuacji jak firma odrzuci wniosek o rozłożenie długu na raty to będą licytować 1/2 udziału w moim domu przez komornika czy dopiero postępowanie sądowe? Sąd może uznać moją sytuację materialną i zasądzić raty czy nie ma to znaczenia bo mam dom więc może iść na pokrycie długu?
#prawo #komornik #dlugi #pomoc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Komornik normalnie będzie egzekwował dług, zapewne ogarnie się, że masz płacone pod stołem, bo nie jest idiotą i nie jesteś jego pierwszym dłużnikiem. Udział w domu będzie licytowany, ale
@toshibaas - nie ma póki co wyroku sądu o spłacie, normalnie spłacamy z żoną kredyt na dom, pytanie moje było takie co w sytuacji jak firma odrzuci wniosek o raty a ja nie mam zdolności aby spłacić dług więc komornik wejdzie
Bądźmy poważni, nie zarabiasz minimalnej ;)
Tak, i w takiej sytuacji pieniądze najpierw trafiają do wierzyciela hipotecznego, a po jego zaspokojeniu do reszty.
@mirko_anonim: no ale to sąd ocenia czy jest podstawa do rozłożenia na raty
W tym czasie spłacaj w swoim tempie a na koniec się zobaczy ile zostało.
po prostu pojawił się inny dług i boję się, że nie będę mógł go spłacać ratalnie więc komornik zajmie mi 1/2 domu na który jest hipoteka? zlicytuje 1/2 domu po zaniżonej cenie czy co?
do spłaty hipoteki mam ok. 120 000 zł ale ten nowy dług ma wynieść ok. 40 000
Banki oferuja takie wlasnie kredyty dla ludzi, co z------i sie w pozykach od bociana czy innym syfie
Bank splaci szemrany kredyt, a z bankiem sobie uzgodnisz na ile lat/rat chcesz splate