Aktywne Wpisy
blinkarA +1558
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Variv +209
#usa #polska
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.

Cześć Mirasy,
Sytuacja wygląda tak, że w moim PUP dotacje na otwarcie działalności już skończyły się w lipcu, a nie zamierzam czekać pół roku na start biznesu. Chcę spróbować używając działalności JDG członka rodziny, ale pytanie czy to nie zaprzepaści potem szansy na dostanie dotacji? Tzn. będę zarejestrowany jako bezrobotny, ale jak napiszę biznes plan itp. to mogę wspomnieć że taka marka już istnieje i należy do firmy członka mojej rodziny, ale on mi ją przepisze/odda czy lepiej być cicho i nikt nie ogarnie? Niby plus, bo jak wyjdzie to mogę powiedzieć PUP że model biznesowy jest sprawdzony, ale trochę przypał z tym że będzie to już istniało.
Jak to działa? Jakbym korzystał z jakiś inkubatorów przedsiębiorczości to chyba i tak to działa tak samo? Czy lepiej działalność nierejestrowana czy jeszcze jakoś inaczej to ugryźć?
#firma #wlasnafirma #urzadpracy #dotacje #prawo #dzialalnoscgospodarcza #dofinansowanie #dofinansowania #jdg
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Z nazwami to prosto, często są firmy z główną nazwą, którą się posługuje, ale oficjalna ma jeszcze imię lub dopisek "bis".
Np. kilka razy widziałem w CEDiG zamknięcie firmy z jednym imieniem i otworzenie z kolejnym, więc raczej to dość