Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zdecydowana większość osób:
-jak zazdrości to ich obchodzi wyłącznie to co widzą. Wejście w czyjeś buty dotyczy niewielkiej części osób. Mało kogo obchodzi zrozumienie czegoś.
-wiele osób jakby mogła to wzięłaby wszystko dla siebie. Dlatego nie warto się zastanawiać bilansem zysków i strat, tylko brać.
-wielu ludzi się porównuje nawet jeśli jest to bezpodstawne. Np. różnica wiekowa nie jest uwzględniania. Dlaczego ktoś coś ma, a tylko że ma, a ja nie mam.
-nikogo nie obchodzi, że wam na czymś zależy, przeszliście długą drogę. Jak komuś nie odpowiadasz, to masz zniknąć, aby to jemu było wygodnie.
-ludzie oceniają często powierzchniownie na podstawie np. mediów społecznościowych. Nie znają was, a już bywacie "niefajni".
-jak ktoś wam zada straty to naprawi to tylko w przypadku ryzyka kary lub zysków. Jak nic z tego nie ma to zapomni. Wyrzuty sumienia nie działają. Nie dotyczy to tylko psychopatów.

#przemyslenia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mi kiedyś gostek pobił lusterko, to zostawił numer telefonu żeby naprawić. A nie musiał bo nie było tam monitoringu. Są spoko ludzie.
  • Odpowiedz