Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak daliscie rade wytrzymac >5 lat pracy w #korposwiat ???
Nie wiem czy jestem wypalony, czy poprzewracalo mi sie w dupie, ale zbiera mi sie na wymioty jak odpalam monitor rano
-odczuwam zupelny brak satysfkakcji z mojej pracy, choc nie mam problemu z robieniem prywatnych projektow. W pracy po prostu czuje, jakbym byl zbedny i mam maly wplyw na produkt
-Czlonkowie zespolu rozsiani po calym swiecie wiec tez slabo jest z jakas integracja
#pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: mieć w------e, robić minimum, chodzic na silke i zakupy w trakcie home office i jakos to leci. Najgorzej to sie wypalaja takie nadambitne zarobasy co sobie wypruwaja flaki za 1000zl brutto wiecej i gowno tytul korpo menadzerka, ktory prestizowy to jest tylko w ich glowie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim 1) Robiłem na magazynach teraz pra a przy biurku
2)HO to plus
3) w trakcie pracy, jak nie ma tyle roboty to można pograc w gierki
4) Nienawidzę integracji, nie szukam kolegów w pracy, więc 1 dzień w biurze mi wystarcza
5) Bedac "szarym pracownikiem" robie zadania, które mi dają, każdy ma mnie gdzieś, dzięki czemu mam spokój i nikt nie zawraca mi gitary.

Kwestia podejścia, jeśli Ci nie odpowiada,
  • Odpowiedz
@rtone: zależy oczywiście od tego co robisz i jak się starasz ale nie ma bata i można spokojnie co roku przejść ścieżkę na zasadzie

Młodszy->specjalista->starszy specjalista

I wejść potem na stanowiska obsługujące wiele lokalizacji lub nowe wdrożenia.
  • Odpowiedz
@Grzesiok: To ja nigdy w takim miejscu nie pracowałem, nieraz żeby dostać seniora był warunek kilku lat doświadczenia na midzie. Ale też generalnie nazwy stanowisk niewiele znaczą i się często różnią między firmami, wiele zależy od fantazji HRów, znałem menadżerów nie zarządzających nikim, albo dyrektorów z jednym pracownikiem pod sobą.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim bierzesz pod uwagę, że problem nie jest z korpo, a z Twoim konkretnym stanowiskiem? Możesz spokojnie znaleźć dział w którym większość jak nie wszyscy są z Twojej lokalizacji
  • Odpowiedz