Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Dzień dobry, mam zamiar zainstalować w swoim mieszkaniu klimatyzację. Szukając informacji na temat tychże urządzeń, przez przypadek trafiłem na to forum. Ogólnie mam ogarnięte tematy jak rozmieszczenie urządzeń i ich moc, ale chciałem się spytać Was o zniżki w sezonie jesienno-zimowym. Czy ktoś korzystał z takich zniżek po sezonie letnim? Ile tak realnie można liczyć na rabat? Czy to trzeba o to poprosić podczas wyceny lub po niej? Czy firmy same wrzucają informacje o promocjach na swoich stronach tak jak to robią np. Media Markt i tego typu sklepy?

Będę wdzięczny za jakiekolwiek porady.

Pozdrawiam

#klimatyzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Co wy z tymi "promocjami"? Promocja to nie jest obniżka ceny a np wystawienie produktu na wysokości wzroku. Nikt nie robi "promocji" zimą, bo zimą też się to instaluje bo od dawna każdy klimatyzator ma zawór który pozwala mu działać w drugą stronę czyli grzać.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @dktr po co Ci jakies znizki jeszcze? W Lidlu tez negocjujesz cene? Szukasz najtanszej klimy wsrod firm zajmujacych sie montazem i wybierasz, watpie zeby Ci tam dali rabat jak nie bierzesz na raz 20 jednostek
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Pasterz30 - a Ty w ogóle w życiu nic nie bierzesz na promocji lub nie negocjujesz, no stary, ale Ty masz zajebiście silną psychikę....

nie każda firma jest w stanie zrobić instalację tak jak ja chcę, dlatego mam kilka wybranych, ale są z tych droższych, te tańsze chcą instalować po jak najprostrszej linii oporu - czyli tam gdzie są meble i elektronika, więc zaskoczę Cię, bo może
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie ma żadnych obniżek w zimie bo robota leci cały rok, dzisiaj brakuje ludzi do pracy, którym trzeba zapłacić. Ktoś ci zrobi rabat, ale ma być prosta i szybka robota, chcesz mieć jakąś skomplikowaną robotę odwaloną to nie licz na cuda.
Jak teraz podpiszesz umowę w jakiejś firmie to zamontują ci może jutro, może za tydzień, a może w marcu. Niektórych modeli to brakuje w tym momencie i trzeba
  • Odpowiedz