Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Szukam kompaktowego auta z roczników 2014 i nowszych, w okolicach 50k. Znalazłem kilka interesujących opcji i chciałbym poznać Wasze opinie. Wszystkie modele mają manual, nie znalazłem automatu w tej cenie. Wszystkie auta mają też podobne przebiegi (od 110k do 150k) i zbliżoną cenę. Oto moje znaleziska:

1. Seat Leon 1.4 TSI 140hp FR Line, 2014
2. Skoda Octavia Combi 1.4 TSI, 2015
3. Ford C-Max 1.5 EcoBoost 150hp, 2015 (wiem, że to inny segement, wolałbym focusa po prostu)
4. Mazda 3 Sport 2.0 Vision 165hp, 2014
5. Honda Civic 1.8 i-VTEC, 2015
6. Volkswagen Golf 1.4 TSI 141hp, 2014

Chciałbym zapytać, czy ktoś ma doświadczenie z jakimś z tych modeli i czy może polecić jakąś konkretną opcję. Szczególnie interesuje mnie Volkswagen Golf 7, ponieważ w recenzjach wypada zawsze najlepiej w tej klasie i w tych rocznikach.

Czy jest jakaś racjonalna przesłanka, żeby nie brać takiego golfa? Pozostałe modele mają zawsze jakieś problemy - mazda i honda, rdza i słabe wygłuszenie. Seat i Skoda to po prostu gorzej wyposażony golf + seat ma twardsze zawieszenie (wolę komfort). Ford też lekko gorzej z jakością wykonania.

#jakieauto #samochodyuzywane #samochody #motoryzacja #kupnosamochodu

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RelaniU: z której strony seat leon jest lepiej wykonany niż vw golf? seat to tańszy produkt koncernu vag i jego jakość wykonania jest niższa kosztem jak niektórzy twierdzą ciekawszego designu. w leonie 2014 masz plastikowe boczki drzwi jak w skodzie zamiast miłych z miękkiego plastiku + tkanina jak w golfie. wyposażenie trudniej jest złapać tak dobre jak w golfie. golf posiada dużo udogodnień w codziennym użytkowaniu, których seat nie posiada
  • Odpowiedz