Aktywne Wpisy
n-ke +226
Rankingorze, Legia miała 34 kolejki, żeby udowodnić, że zasługują na puchary. Nie odbierajmy kibicom i piłkarzom GKS prawa do fajnych wspomnień z europy. Zasłuzyli.
#mecz
#mecz

marek2092 +72
A więc szukałem samochodu aż w końcu się coś trafiło,Mazda 3 2008 rok, blacharsko bdb na progach, parę małych wgniotek ledwo widocznych i rysek ale to szczegół, nie ma co wymagać cudow po leciwym samochodzie,LPG zalozone silnik 1.6 chodzi fajnie narazie jestem zadowolony. Wiadome to nie jest jakiś tam extra samochód ale dla mnie wystarczy, oby się darzylo
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: temp_file3474078724422662590
Pobierz

Szukam rady dotyczącej zarówno związków jak i nieruchomości oraz decyzji finansowych. Cały pakiet można powiedzieć. Ma 29 lat, od 5 lat gdy skończyłem studia pracuję w jednym korpo, gdzie wyrobiłem sobie już całkiem przyzwoitą pozycję. Od 2 lat jestem w związku z 4 lata starszą dziewczyną. Mieszkamy w wynajętym m2, ale myślimy o czymś własnym. Ona pracuje w urzędzie i ma dość niskie dochody. Z dodatkami i premiami poniżej średniej krajowej. U mnie jest to dwa razy tyle. Mimo, że razem mamy szanse na sensowny kredyt hipoteczny, to ona uważa, że kredyt powinna wziąć na siebie tylko ona, a ja powinienem zostać poręczycielem. Dodatkowo ona by spłacała kredyt, a ja bym finansował wszystkie rachunki, płacić za zakupy i generalnie wykładał pieniądze na życie. Uzasadnia to tym, że jeden kredytobiorca z poręczycielem jest lepiej widziany przez bank niż para bez ślubu i bez poręczycieli. Mówi, że tak będzie rozsądniej a dla niej ja i tak będę współwłaścicielem mieszkania, a gdy już spłaci cały kredyt to przepisze na mnie notarialnie jego połowę. Czy uważacie to za dobry pomysł? Nie znam się zbytnio na tym, bardzo kocham i ufam mojej dziewczynie, jest starsza i bardziej doświadczona, dba o mnie, więc zakładam jej najlepsze intencje. Ale jednak podświadomie czegoś, sam nie wiem czego, się boje. Czy możecie proszę coś doradzić i ewentualnie rozwiać moje wątpliwości?
#vejt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Komentarz usunięty przez autora