Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#laptopy #laptop #komputery #serwispc
Cześć,
Potrzebuje pomocy w wyborze pamięci ram do mojego starego ale wciąż jarego lapka. Lapek Lenovo IdeaPad L340 15IRH gaming. Miałem 8 gb, chcę zamontować 16. O ile dobrze przeczytalem taktowanie musi być 2400. Rozpiętość cenowa jest ogromna, na elektrodzie ktoś polecał HyperX 16gb która jest już wycofana i kosztowala 350 zł. Z tej firmy i tym taktowaniem jest tylko 8 gb za 220 zł z amazonu. Albo coś źle szukam.
Nie znam się na ramie, nie wiem która firma jest dobra. Nie jestem pewny czy chcę wydawać 350 zł na 16gb do starego bądź co bądź laptopa lub 220 zl za 8gb. Chyba że ktoś potwierdzi, że opłaca się wydać więcej bo jakość jest znacząco wyższa i po prostu warto.
Nie chce przepłacać i nie chcę jednocześnie kupować jakiegoś chłamu najtańszego bo mam nadzieję na lapku popracować jeszcze ze 2-3 lata ( wymieniałem w serwisie zawiasy, dolną obudowę i górną obudowę z klawiaturą za co już zapłaciłem 450 zł i wyszedł w tym samym czasie problem z ramem, który trzeba wymienić).
Również są pamięci 16gb za 80 zł... może cena nie ma takiego dużego znaczenia dla jakości?

Ktoś doradzi jaką kartę wybrać?
Dobry stosunek jakość/cena, albo coś dobrego jeśli opłaca się przeplacać.
Będę wdzięczny, nie znam sie na tym.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach