@mirko_anonim: Współczuje ziomeczku, ale od rodziców to sie nie odcinaj, koniec końców to sa jedyni ludzie którym moze na tobie zależec, raczej zrozum że pewnie dorastali w PRL w bardziej p----------h warunkach i stad ich dysfunkcja, zaakceptuj to i powoli zmieniaj a na reszte mozesz miec w------e.
odpowiedzialny-badacz-53: Ja zerwałem kontakty z rodzicami wiele lat temu, więc trochę mogę na ten temat powiedzieć.
Różnica mentalności między pokoleniami może być na prawdę duża. Przez wiele lat relacje rodziców z dzieckiem są bliskie, ponieważ dziecku bez rodziców byłoby bardzo ciężko przeżyć. Jednak od pewnego wieku, przyjmijmy od ukończenia liceum dziecko staje się bardziej samodzielne oraz coraz bardziej dojrzałe mentalnie i te więzi zaczynają słabnąć. I to jest ten moment kiedy wychodzi
A jeszcze takie przemyślenia - ludzie są przeciwni elektrykom, nikt nas nie zmusi itd... a co w takiej sytuacji jak nagle ceny jebna na 9-10zl ... To zaraz się ludzie przeproszą z elektrykami... Dla jasności sam mam 3 diesle pod domem. :)
Różnica mentalności między pokoleniami może być na prawdę duża. Przez wiele lat relacje rodziców z dzieckiem są bliskie, ponieważ dziecku bez rodziców byłoby bardzo ciężko przeżyć. Jednak od pewnego wieku, przyjmijmy od ukończenia liceum dziecko staje się bardziej samodzielne oraz coraz bardziej dojrzałe mentalnie i te więzi zaczynają słabnąć. I to jest ten moment kiedy wychodzi