Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:

Niekonieczne chciałaby być w klasycznym związku lub w takim, w którym stawia się drugą osobę na piedestale.

Czym jest dla Ciebie klasyczny związek i dlaczego nie chciałabyś w takim być?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
nieugięty-mirek-13: Szansa dla Szympansa XD jest zawsze, ale z tego co opisałaś to możesz mieć masę przeszkód które sama sobie stworzysz, a wiesz dlaczego? Bo żeby się zakochać to trzeba jednak puścić (się też ale to później XD) lejce i wtedy prowadzi cię to co masz między nogami z lekką korektą tego to co masz w głowie, a często najpierw głowa wybiera nie świadomie miejsce poszukiwań, a reszta dokonuje wyboru, jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Nie traktuj tego jako przytyk w Twoim kierunku, ale po prostu nie rozumiem jak taki "związek" miałby funkcjonować. Z jednej strony piszesz, że chciałabyś mieć tę nić porozumienia, bliskość i wsparcie w trudnych chwilach, ale jednocześnie na co dzień żyć "niezależnie (to słowo też wymaga doprecyzowania, bo może rozumiem je w tym kontekście inaczej niż Ty). Jak ta wspomniana bliskość miałaby się pojawić, gdybyś cały czas bała się, że
  • Odpowiedz
- bardzo niska samoocena i zakompleksienie, jeśli chodzi o wiarę w bycie pokochaną i pożądaną, nieśmiałość względem mężczyzn, posiada cechy osobowości unikającej, problemy z bliskością

@mirko_anonim: jakby nie rozpatrywałbym tego w kategorii wad i zalet, ale z doświadczenia mogę powiedzieć że odpowiedni facet może bardzo tą samoocenę podnieść i zupełnie odmienić twoje życie. W sumie ten typ relacji że cię partner ciągnie w górę, ale nie poprzez chwilowe zauroczenie tylko swój
  • Odpowiedz
z gigantycznych i bardzo poważnych wad:

dziewictwo w wieku 30 lat

@mirko_anonim: za każdym razem mnie bawi to jak różowe fizycznie nie potrafią spojrzeć z innej perspektywy niż swoją. potem dostajemy takie kwiatki jak "największą wada = dziewictwo", bo dla różowych facet który nie rucha to najgorszy odpad.

co do związku to jedyne co ice powstrzymuje to własna głowa. zamiast rzucić się w głęboką wodę i zacząć się rozwijać, to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @Sinuhe_95

Nie uważam, aby był to przytyk. Uważam wręcz, że masz rację. :) I właśnie dlatego zdaję sobie sprawę, że ciężko byłoby mi wejść w związek i znaleźć mężczyznę z podobnym stylem bycia. Jak na introwertyka (rodem z memów oczywiście tylko) przystało oczekuję, że miłość życia mnie zaskoczy wychodząc w nocy z szafy.

Niezależność dla mnie to 1. niezależność finansowa - jestem trochę sknerą. Moje zarobione pieniądze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Przecie to opis kobiety minimalnie 6/10, gdzie jeszcze wady są zaletami - nad wszystkim da się poprawcować na spokojnie dzięki czemu finalnie zyska się idealną spokojną partnerkę 'na zawsze'. Lol. Ale jak zawsze wmawianie sobie bzdur, zamykanie się na opinie innych.

Jakby odwrócić płeć, dostosować, to typ nadawałby się do kasacji. Albo już by był po magiku, bo totalnie nikt by go nie chciał, nigdy.

Kobiety zawsze mają izi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
"I właśnie dlatego zdaję sobie sprawę, że ciężko byłoby mi wejść w związek i znaleźć mężczyznę z podobnym stylem bycia." - Faktycznie może być Ci ciężko znaleźć kogoś o pdobym stylu bycia, ale wg mnie tylko z taką osobą możesz stworzyć udany związek. Z osobą o innym temperamencie długo pewnie byś nie wytrzymała (a on z Tobą).

Co do tych trzech punktów, w których opisałaś co oznacza dla Ciebie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Atreyu

z doświadczenia mogę powiedzieć że odpowiedni facet może bardzo tą samoocenę podnieść i zupełnie odmienić twoje życie.

Mogę sobie wyobrazić, że odpowiedni mężczyzna u boku może zrobić rewoltę w życiu (i kobieta też
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
fascynujący-lider-77: Możesz napisać jak wychowywałaś się między rodzicami? Dokładnie to czy przy tobie okazywali sobie normalnie uczucia bez jakiś oporów? Czy widziałaś jak facet i kobieta się zachowuje gdy są zakochani? Czy rodzicie potrafili włączyć cię do kółka "miłości".

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Mój tata zmarł, jak byłam dzieckiem. Później mama cały czas była sama. Niewiele pamiętam z tego, w jaki sposób okazywali sobie miłość, ale raczej nieszczególnie czule, pamiętam, że spali oddzielnie (i cyk przyczyna moich problemów rozwiązana!)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Bardzo przepraszam jeśli moja wypowiedź w jakikolwiek sposób sprawiła Ci przykrość. W żadnym wypadku moim celem nie było odbierać Ci nadziei na związek i miłość, powinienem był mądrzej dobierać słowa. Zdajesz sobie sprawę z wyzwań jakie przed Tobą stoją, a to już połowa sukcesu, z czasem na pewno uda się je przezwyciężyć i wszystko ułoży się po Twojej myśli. Trzymaj się, jakby co, to pisz na privie, zawsze na
  • Odpowiedz