Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jade dzisiaj na przegląd, auto rocznik 2015 od weekendu problem z hałasującym katalizatorem, siedząc w środku i dodając gaz słychać jakby bulgot od spodu auta więc stawiam na katalizator, nie kopci, reszta wszystko sprawne. Przegląd ważny do jutra, mechanik umówiony na poniedziałek... Jak myślicie będą problemy? #motoryzacja

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim przejdzie bez problemu. Mi przeszedł w tym roku z dziurą w tłumiku bo nie miałem czasu wymienić przed a nie płaciłem za wymianę gaśnicy 400 zł tylko normalnie 50 ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nawet jeśli będą, to dostajesz kwit zobowiązujący do naprawienia usterki w ciągu dwóch tygodni od dnia wystawienia, więc do mechanika się doczłapiesz na legalu. Nie jest to też usterka krytyczna, żeby negatywny wynik wpakował Cię na lawetę.
  • Odpowiedz
@NuklearnySzpadel: Jesteś pewien, że na legalu? Mi w piątek na przeglądzie wyszedł wyciek płynu chłodniczego przy turbinie i dostałem negatywa, myślałem, że mam właśnie 2tyg na naprawę i legalną jazdę ale według diagnosty przepisy się zmieniły i nie można jeździć.
  • Odpowiedz
@Wiotq, teraz patrzę i to z grudnia 2023, więc faktycznie mogło się zdezaktualizować.

Diagnosta wpisuje do systemu negatywny wynik badania technicznego. Kierowca otrzymuje zaświadczenie, które upoważnia go do poruszania się po drogach przez 14 dni. Chyba że uszkodzenia są na tyle poważne i zagrażające bezpieczeństwu, że diagnosta nie wyda takiego zaświadczenia

Nie masz na kwicie nic napisane?
  • Odpowiedz