Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: to się nie przyznawać, że masz stany lękowe. Ja powiedziałem że managerce i miesiąc później mi podziękował. Dzisiaj są takie czasy, że najmniejszą pierdoła decyduje. Buduj jakiś biznes na boku.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mając kredyt i nie mając zainwestowanej poduszki finansowej na minimum rok bez pracy to jest skrajnie nieodpowiedzialne zachowanie,
Powodzenia przyda się.
Ja mam na 1.5 roku zainwestowane oszczędności że bym nawet nie odczuł jak bym stracił pracę i ciągle zwiększam ten zapas
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wytrzymały-myśliciel-18: Ojejku. "Ciećembiorcy" ryczałtowi przerarzeni bo w końcu dogoniła ich bańka podażowo technologiczna i nie dość że o miejsca pracy konkurować z innymi "ciećembiorcami" to jeszcze ta wstrętna technologia redukuje i tak już zmniejszoną ilość etatów o 10-20%

Bardzo wam tak k/wa dobrze.

Ale jak jesteś taki hackerman to zawsze możesz jechać za granicę.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
energiczny-uczeń-65: wytrzymały-myśliciel-18: heh, ale żółć się wylewa. Typowy krab w wiaderku co ciągnie inne kraby w dół. Pewnie wyborca lewicy do tego.
Zamiast zastanowić się czemu sam płacisz podatek za swoją pracę i czemu na wstępie państwo okrada ciebie z ~20%(PIT+NFZ, więcej jak doliczysz ZUS i składke emerytalną, która wcale nie jest odkładana na twoje konto, jeszcze więcej jak doliczysz VAT) zarobionych przez ciebie pieniędzy za prace, którą ty sam wykonałeś
  • Odpowiedz