Aktywne Wpisy

Juliusz-Banioski +112
źródło: temp_file2290507185803430382
Pobierz
wfyokyga +74
Okolice plaży w Bytomiu w latach 90. Wtedy średnia pensja wystarczała na zakup takich skromnych samochodów
źródło: temp_file6002849044238918359
Pobierz

Już drugie święta z własnej woli samemu w bezpiecznej odległości od rodziny. I wiecie co? Jak ja bardzo żałuję, że dopiero po 30stce wpadłem na taki pomysł, żeby się odciąć. Mieszkam jakieś 100 kilometrów od domu od X lat, ale wiecznie mi zawracano 4 litery z przyjazdami ("weź przyjedź pomóż", dzień czy urodziny "kogoś" czy "tęsknimy") i najlepiej gdybym wrócił na wiochę albo przynajmniej jeździł co weekend. I najlepsze jest to, że chyba wszyscy poza dziadkami doskonale wiedzieli, z jaką niechęcią jeżdżę, ale i tak żebrano o przyjazdy. Czy też tak macie (albo miewacie) jak proszą was o przyjazd, czy jestem socjopatą?
#swieta #rodzina
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
Fajnie się mówi jak masz środki na taką kwarantanne, jeżeli jesteś sam jak palec to bez rodziny tracisz bardzo dużą część życia, jeżeli rzeczywiście rodzina jest jednak bardzo "upośledzona" to być może nie masz wyjścia, ale fakt jest taki że rodzina to fundament człowieka, bez rodziny człowiek jest tak szałas gdzie może go zdmuchnąć byle co.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej
Kiedyś rodzinę stawiałem na piedestale jako jedna z najwyższych wartości, którą trzeba pielęgnować. Dziś widzę że to przez tych k-----w jestem tym i tu, gdzie przyszło mi się znaleźć.
Z fartem