Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Sprawa wygląda tak. Wczoraj 28.12.24 dostałem sms-a "Twój PIN: XXXX. Wpisz PIN jeśli chcesz skorzystać z usługi PLAY ALL GAMES....." - mam obecnie zgody marketingowe na "tak "więc przyjąłem że stąd ten SMSes. Natomiast na drugi dzień rano dostaje "Otrzymaliśmy Twoją zgodę na doliczanie opłat za usługi innych dostawców....". Jakimś sposobem na moim numerze w orange aktywowano w sposób nieautoryzowany przeze mnie usługę. Radzę nie ignrowować SMSów, zalecam sprwdzić czy macie w menu "Zgody" zgodę na doliczanie do rachunku w Orange opłat za usługi innych dostawców. Jutro będę się kontaktował z Orange celem wyjaśnienia jak do tego doszło.

#orange #niebezpiecznik #bezpieczenstwo #prepaid #gsm #telefony #smartfony

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Sprawa wygląda tak. Wczoraj 28.12.24 dostałem...

źródło: 1

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @NieoznaczonaReklama nie kumasz - nie przeczytałeś ze zrozumieniem. Wiadomości są wysyłane przez ORANGE, ale od ich zewnętrznego dostawcy usług, który jak widać fejkowo oznaczył moją zgodę u siebie i prawie zaczął mnie charge-ować.

Nie mam aplikacji które mogły kod uzyskać, jeśli by takie były to dostaje monit czy wyrażam zgodę na odczyt kodu SMS.

Wszystko działo się za plecami. Dlatego warto sprawdzić w panelu Orange "Zgody
  • Odpowiedz