Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:
1. zawieźć auto do majstra i żądać demontażu i odeslania na reklamacje pompy wody
2. bedziesz miec uziemione auto przez czas rozstrzygania reklamacji chyba ze na swoj koszt zamontujesz nowa pompe

i teraz w przypadku pozytywnego rozpatrzenia reklamacji nie placisz nic, bo hurtownie wysylaja nowa czesc + zwracaja koszty demont/mont rekamowanej czesci przez mechanika

w przypadku negatywnego kupujesz nowa pompe wody, nowy pasek rozrzadu (nie montuje sie ponownie paska
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
przyjazny-znawca-4: Nie rozkręcaj się za bardzo bo ze "starymi trupami" tak jest, same części zamienne często są gównianej jakości, w sklepach są pomieszane totalne podróby z tymi trochę lepszymi, do tego same cześć w samochodzie są już pozniekształcane, zniszczone i nie da się ich zamontować tak jak inżynier zaprojektował bez poprawek czy awarii. Może odebrałaś mechanika trochę inaczej niż on sam chciał się wyrazić bo po prostu był zły na siebie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki za poradę @dlaczego_michau ale reklamacja chyba odpada, mechanik nie wydał mi paragonów za części ani pokwitowania zapłaty należności, czy starych elementów mimo że zwracałam na to uwagę, mam tylko wpis w książce serwisowej co było zrobione. Z perspektywy czasu żałuję wybrania tego warsztatu bo jak przyszło co do reklamacji to gość zachowuje się gburowato i zmyśla tysiąc powodów żeby nie zrobić poprawek. Oddam auto do
  • Odpowiedz