Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy ktoś tutaj uzyskał odrost stosując minidoksyl na zakolach które miał dłuższy czas? W ogóle jest możliwe pobudzić włosy?

Cały czas mnie zastanawia dlaczego włosy po odstawieniu minidoksylu wypadają skoro są zdrowie i ich faza życia powinna trwać długo (kilka lat). Porównuję swoje zdjęcia z 2016 i 2025 i zakola może się powiększyły przez ten czas o ok. 7 mm. W pierwszej fazie stosowania minoxu wypadają te słabsze włosy ustępując miejsca nowym, zdrowym ale po odstawieniu minidoksylu nie rozumiem dlaczego zaraz wylatują skoro nawet DHT działa tak samo i powinien to być proces powolny. W skrócie po roku stosowania minoxu i zobaczenia zadowalających efektów to te włosy powinny się utrzymać kilka lat.

Nie chcę się truć finem więc wybrałem palmę sabalową na obniżenie DHT. Alocutan Forte 50 mg/ ml (minox) w aptekach gemini kosztuje niecałe 27 zł, na DOZ widziałem po 34 zł ale niedostępny. Zacznę go stosować na zakola z dawką palmy sabalowej, zobaczę po pół roku czy jest efekt. Wybrałem jakieś suple które polecał Pan Tabletka na włosy, skrzyp polny pity codziennie. Jak mi to nie pomoże to pozostała ostatnia wizyta u fryzjera w życiu.

Strasznie się boję minox zacząć stosować na całą głowę. Ktoś uzyskał efekty odrostu, zadowalający? Podzielcie się historią.

#lysienie #zakola #finasteryd #minoxidil #wlosy #niebieskiepaski #zakolak

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: bo minox to nowoz. A finasteryd blokuje kreta- androgen. Możesz sypać dużo nawozu ale jeśli masz kreta roślina - włos i tak uschnie.

Inna rzeczą jest blokowanie dht finem żeby zachować włosy moim zdaniem to nieopłacalne. Czekam na leki blokujące androgen selektywnie albo wzmacniające mieszek włosowy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak masz zakola dłuższy czas to po prostu już tam nigdy nic nie wyrośnie, oprócz meszku. Bez blokady DHT sensownej cebulki i tak będą poddawane miniaturyzacji, jak boisz się tego finasterydu możesz iść na mezoterapie co zawiera te różne peptydy itp I nieco nam to te wlosy konserwuje o ile nie są jeszcze zdegradowane konkretnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jeśli się boisz to już jesteś przegranym.

Spoko, nie bierz sobie fina, nie stosuj minoxa na całą głowę - ale potem nie płacz, że jestes łysy, masz kompleksy i depresje.

Ja stosuje i mam zero skutków ubocnzych, nawet kurła konar jeszcze lepiej trybi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Moje doświadczenie po braniu minoxa 5 lat jest takie, że po tym czasie, włosy nie są mocniejsze, nie jest ich więcej, ale wypadają bardzo powoli i ich stan jest dość mocno okresowy, są miesiące, że jest git, a są takie, że bez czapki na dwór nie wychodzę
  • Odpowiedz