Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci Czy ktoś kupował mieszkanie po pożarze? Jest okazja w moim mieście z minusów chłop się tam spalił podobno podczas reanimacji odzyskał puls następnego dnia zmarł w szpitalu. Ale wracając mógłbym kupić to mieszkanie bez kredytu za gotówkę niestety jest przez pośrednika znajomy który kiedyś pracował jako pośrednik mówi mi że to idealny temat dla pośredników i prowizja to na bank nie jest 2% tylko 20/30%. Jakieś pomysły jak skontaktować się bezpośrednio z właścicielami? No i na co uważać żeby nie wkopać się na minę. Myślałem żeby kupić wyremontować wymienić instalacje elektryczną itp. pomieszkać kilka lat i sprzedać. Czy temat usuwania smrodu itp. jest zbyt wysoki w 2025 roku. Mieszkanie ma 60 metrów 3 pokoje parter jaki koszt mniej więcej kapitalnego remontu? 100k dam radę jeśli większość robiłbym sam? Dzięki za info z góry pozdrawiam

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Nie znamy tematu ani skali pożaru. Jaką przyczyna pożaru? Jakie stropy w budynku? Była opinia PINB albo konstruktora zewnętrznego czy nie doszło do naruszenia (przegrzanie zbrojenia/nadpalenia belek)?

Wszelkie wełny w stropach i ścianach do wywalenia bo mokre, całe drewno do zdarcia, tynki i gładzie do zera bo nie domyjesz tego i wiecznie będzie cuchnelo chemiczną spalenizną. Elektryka do wymiany na pewno.

Ja swojego domu po pożarze nie remontowałem bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może najpierw zadzwoń i zapytaj pośrednika jaka jest wysokość prowizji (możesz ją też negocjować) a nie słuchasz ziomka. Najlepiej później obejrzyj je z jakimś konstruktorem budowlanym, bo jak ktoś na wykopie ma ocenić, ile wyniesie remont, szczególnie, że z tego co rozumiem, nawet go sam na żywo nie widziałeś
  • Odpowiedz