Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @slawek887: dokładnie. Mam tyle realnych możliwości, dlatego pytam. Jak na taki niewinny wpis to strasznie Cię striggerował skoro mnie obrażasz.

@slgdfhsdhjfbs: z pracą zdalną nie jest tak łatwo już. Gdyby przyszło mi zmieniać pracę, to jedyną opcją mogłoby się okazać, że muszę przeprowadzić się do Warszawy/Krakowa z uwagi na fakt, że coraz więcej firm zakłada pracę w modelu hybrydowym. Na ten moment nie
  • Odpowiedz
Problem: nie wiem czy kupować nieruchomość.

@mirko_anonim: według mnie przy całej Twojej sytuacji lepszym wyborem będzie wynajem gdzieś jak będziecie się chcieli przeprowadzić za robotą. Nawet jak stwierdzicie, że "dobra, będziemy żyć w Krakowie" to zacząłbym od wynajmu co najmniej pół roku - zobaczycie, czy dana dzielnica Wam odpowiada itp. dopiero jak się przekonacie, że "to jest Wasze miejsce" na kilka lat to kupno.
  • Odpowiedz
  • 0
@slawek887: nie rozumiem Cie ani czemu dostałeś tyle plusów - chłop ma dobrą sytuację i różne opcje, gdzie żadna nie jest idealna (główą z nich jest przesiadka z potężnej poduszki finansowej na kredyt na nierucha na prawdopodobnej górce spekulacyjnej w kraju przyfrontowym), więc pyta.
Słyszał, że podobno co drugi wykopek ma 20k/msc, więc tu (może nietrafnie) spytał.
  • Odpowiedz
Jak ktoś naprawdę zarabia takie lub większe pieniądze, tym bardziej nie będzie zadawał takich pytań obcym i anonimowym osobom.

@slawek887: Będzie, wystarczy mieć otwarty umysł, bo może ktoś widzi daną sytuację, nawet z lotu ptaka, z zupełnie innej perspektywy i może podpowie coś, co autorowi w ogóle by nie przyszło do głowy.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Majac taki budzet po prostu bym kupił jak się znajdzie coś co wam sie spodoba. W miescie wojewodzkim lub niedaleko. Zycie macie jedno, spadki może beda, moze nie beda (takiej nieruchomosci jaka potrzebujecie).
  • Odpowiedz
Jak ktoś naprawdę zarabia takie lub większe pieniądze, tym bardziej nie będzie zadawał takich pytań obcym i anonimowym osobom.

@slawek887: Ja wiem, że na Wykopie głównie siedzą ludzie którzy których pensja to kieszonkowe od mamy, ale serio - macie jakieś dziwne wyobrażenie o ludziach którzy zarabiają 25k/miesiąc. Pewnie, to nie jest mała pensja i nie każdy tyle zarabia, ale to też nie oznacza, że jesteś rekinem finansjerki, 10 mieszkań, 3
  • Odpowiedz
I jesteś tego najlepszym przykładem - ktoś ma inne zdanie = ma kieszonkowe od mamy XD Nawet mnie typie nie znasz, nie wiesz ile zarabiam, jakie mam warunki życiowe. Zrobiłeś sobie jakieś założenie i sam w nie uwierzyłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@slawek887: nawet nie przeczytałeś dokładnie mojej wypowiedzi, bo ja w żadnym przypadku się nie odniosłem do Ciebie, ani twojej sytuacji finansowej. Twierdzę po prostu,
  • Odpowiedz
@slawek887: nawet nie przeczytałeś dokładnie mojej wypowiedzi, bo ja w żadnym przypadku się nie odniosłem do Ciebie,

@SmutnoMi: Aha

@slawek887: Ja wiem, że na Wykopie głównie siedzą ludzie którzy których pensja to kieszonkowe od mamy, ale serio - macie jakieś dziwne wyobrażenie o ludziach
  • Odpowiedz