Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim wzbudzanie zazdrości u zdrowej psychicznie osoby działa odpychająca i to mocno odpychająco. Słyszałam o historiach jak baba wzbudzała zazdrość w swoim chłopaku bo chciała więcej jego atencji a ten ją rzucił po tym i nie chciał jej już znać a ona się dziwiła czemu choć odpowiedź jest jedna -dorośli ludzie co są dojrzali emocjonalnie i bez zaburzeń psychicznych rozmawiają o potrzebach, problemach a nie ogarniają rzeczy jakimiś dziwnymi akcjami by
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: poczytaj o unikającym stylu przywiązania. Podejrzewam, że odnajdziesz w nim sporo swoich cech, może dzięki temu lepiej zrozumiesz dlaczego się tak zachowywałeś w relacji i dlaczego zachowujesz się tak teraz.
  • Odpowiedz
A dopiero teraz szczerze chcę dla niej jak najlepiej i czuję jakąś taką wewnętrzną troskę o nią.

@mirko_anonim: na pocieszenie dodam, że nawet gdybyście do siebie wrócili, to nic by się nie zmieniło i po chwili znowu wróciłbyś do starych schematów i tak w kółko.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: prędzej czy później to musi minąć. Jeśli sobie nie radzisz skorzystaj z pomocy lekarza, to może dużo pomóc.

Jeśli ci to coś pomoże to powiem, że sama odeszłam z takiego związku gdzie przez wiele lat miałam niemal identyczną sytuację jak opisujesz. Płakałam przez niego wiele razy, potrafił się zachować okrutnie i mimo, że bardzo go kochałam to pod koniec właściwie go równocześnie nienawidziłam za wszystko co zrobił. Nie wiem
  • Odpowiedz