Aktywne Wpisy

Variv +336
#usa #polska
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.

hellfirehe +80
Mi to trochę szkoda takich zwykłych ludzi, co sobie kupili samochód żeby nim jeździć i on się zepsuł.
Trafił do mnie Hyundai co to właściciel wymienił już tej zimy 2 akumulatory bo "rano nie odpala".
Po drugim pojechał do warsztatu gdzie zmierzyli mu pobór prądu na postoju 1.5-2A, co tłumaczy cały temat.
Ale że warsztat z takich bardziej "mechanicznych" to gość coś tam szukał o co chodzi ale się poddał.
Auto
Trafił do mnie Hyundai co to właściciel wymienił już tej zimy 2 akumulatory bo "rano nie odpala".
Po drugim pojechał do warsztatu gdzie zmierzyli mu pobór prądu na postoju 1.5-2A, co tłumaczy cały temat.
Ale że warsztat z takich bardziej "mechanicznych" to gość coś tam szukał o co chodzi ale się poddał.
Auto
źródło: image
Pobierz

Plus oczywiście w jakie środowisko trafisz.
Życie za granicą jest takie jakie sobie ułożysz, tak samo jak życie w Polsce jest takie jakie sobie ułożysz.
Chcesz spróbować - szukaj pracy, wyjeżdżaj, szczególnie jeśli to praca biurowa, to nawet jeśli nie zarobisz super kasy i wrócisz doświadczenie będzie wyglądać dobrze w CV.
@mirko_anonim: najwięcej zależy od tego jaki ty jesteś. Bo wiesz że niektórzy jadą pracować dla pośrednika, mieszkać w hotelu robotniczym i wegetować ale zbierać pieniądze.
Inni jadą tam zamieszkać, znaleźć sobie mieszkanie i pracę ale piąć się po drabinie sukcesu.
Spędziłem dużo czasu w USA i poznałem wielu ludzi. Dał niektórych wyjazd do Ameryki to był strzał w dziesiątkę,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Tak w skrócie to przeciętny Polak z bogatszych regionów Polski żyje finansowo na zbliżonym poziomie jakby żył jako obcokrajowiec na zachodzie po uwzględnieniu niewidzialnego podatku od bycia imigrantem tj droższy wynajem mieszkania, nieco niższe pensje i minus 1-2 poziomy kwalifikacji. Można się przez to przebić jak się dobrze zainstalujesz w danym kraju, ale to może zająć rok, dwa czy pięć, a za pięć lat dystans Polski do zachodu się
Jeśli jesteś młody to wybierz sobie perspektywiczna branżę i rozwijaj się w
Szwecja upada wg wykopków od kiedy tu jestem - tj jakieś 15 lat- i kurde upaść nie che xddd
Widzę już te rzesze Francuzów, Niemców i Szwedów którzy uciekają do Polski xdd
Raczej kwestia tego że na zachodzie nie zarobisz już tak dramatycznie więcej niż u nas.
@mirko_anonim:
Nie wiem ile lat temu to bylo ale podstawą emigracji jest szukanie i kombinowanie. Jak jest slabo to kombinuje
Super, cieszę się, że Ci się powodzi, ale- jak sam piszesz- masz bagaż doświadczeń, jak się w kilka lat dobrze zainstalujesz w danym kraju to wiadomo, że życie inaczej wygląda, ale proces zdobywania tych doświadczeń zgaduję, że najpiękniejszy nie był.
W Polsce jak dobrze kombinujesz to też po kilku latach możesz żyć na dobrym poziomie przecież.
Wykombinuj mi jak wynająć tanio mieszkanie czy pokój w mieście, w którym po prostu nie
Ja mam staly kontrakt u mnie na firmie, etap agencji juz mam za soba. A no i ogolnie pensja idzie tu w gore wiec te 3k to jak 2,5k 5 lat