Aktywne Wpisy
buddookan +257
#prawo #polska #ciekawostki
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.
"17 lat żyje, a ty mi 15 dajesz"
Kolesiowi groziło 25. Dostał 15. Za te bluzgi dostał kilkanaście miesięcy dodatkowo. I wiecie co ? Odsiedział 13 lat... Czujecie ? Zamiast brać pod uwagę to jak się zachował i zablokować możliwość wcześniejszego zwolnienia to oni skrócili mu wyrok. Pomyślicie może że się zmienił, że resocjalizacja zadziałała i zasługiwał na warunkowe zwolnienie ? Otóż nie.

blunch +357
Dobry uczynek spełnion ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
Pitbull puszczony wolno bez smyczy w parku rzucił się na kobietę i jej psa. Leżeli sczepieni na śniegu. Słyszałem wołanie o pomoc, widziałem krew na rękach właściciela, na kobiecie i jej psie.
Szybki telefon na policję. Pies po kilkunastu uderzeniach pięścią przez właściciela puścił kobietę i jej pupila. Facet w międzyczasie gdy usłyszał syreny zaczął uciekać.
Udało mi się go złapać i zmusić do przyjazdu
źródło: PXL_20260131_080019793
Pobierz

Trzeba będzie zostać prawdziwym specjalistą od jednej rzeczy i walczyć o to każdego dnia siedząc na dupie po 12h dziennie żeby się douczaćPrzecież od tego podejścia się odchodzi?
Kiedyś już było takie podejście. Nawet to jakoś nazwali i uznano że jest ono nieefektywne.
Full-stack to przyszłość
Moje pierwsze korpo zaliczyłem kilkanaście lat temu i wtedy wracały projekty z Indii, więc nie sądzę, że cokolwiek się zmieni w tym temacie - pójdzie część do Indii i wróci za dwa lata i będziemy przepisywać po nich
Tak
@mirko_anonim: zyjemy w innych gęstościach xD
Chyba że kasa za jednego full stack = 10 paczambajów, ale kto z nimi pracował to wie, że hoojnia do kwadratu
@mirko_anonim: niby dlaczego? Przeważająca większość projektów w IT to CRUD, tak było jest i będzie. Zmieniają się języki, frameworki i inne duperele, ale od dziesiątek lat w sumie zajmujemy się tym samym. Ciągle tylko zapisz, odczytaj, sprawdź warunek, gdzieś tam wyślij. Tylko opakowania się zmieniają. Jak się tak dokładnie przyjrzeć, to 100% projektów to CRUD.
zacznijcie akceptować niewygodne F A K T Y