Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, co o tym sądzicie?
Mam zamiar kupić nowy dom 152 mkw po podłodze, dach dwuspadowy, ścianki kolankowe 1.2 m.
Działka 10 ar. Deweloper ogradza działkę, kładzie kostki do garażu i wejścia, na tarasie, oraz robi opaskę wokół domu.
Stan deweloperski - elewacja, blachodachówka, tynki, drzwi wejściowe i okna trzyszybowe, piec na ekogroszek, na dole podłogówka, na górze podłogówka i grzejniki. Brak kanalizy, szambo 10 m3. Wszyscy chłopa chwalą za szczerość i komunikatywność, jak sprowadził się do wsi, to podwoił populację budując domy i od nikogo nie usłyszałem, żeby coś z domami było nie tak, rozmawiałem z 5 jego klientami.
100 m do lasu, 7 minut od miasta powiatowego, w którym mieszkam teraz, są tu szkoły, szpital, wszystkie służby i urzędy, skate park, kino, basen, parę knajp i marketów.
Cena: 590 000 zł.
W mieście, w którym obecnie mieszkam za 650 k można kupić pół bliźniaka 120 czy 130 mkw na działce 3 ar (xD), albo 100 m mieszkania.

#dom #nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: no z tego co piszesz to raczej dobra cena, aczkolwiek widać tańsze materiały jak blachodachówka czy piec na groszek. Ja bym na pewno nie chciała takiego pieca i jeśli nie ma gazu to wymienić lepiej na pompę. Podłogówkę zrobić wszędzie, grzejniki ewentualnie w łazienkach.

No i dodatkowe systemy jak rekuperacja, czy klima (zwlaszcza jesli w okolicy palą węglem).

Myślę że nawet z tymi ulepszeniami cena będzie atrakcyjna. Jeśli projekt
  • Odpowiedz