Wpis z mikrobloga

Każdy jest tutaj bezradny, tak po prostu jest. Sporo osób z domu rodzinnego wynosi traumę i koszt wydany na psychologów i psychiatrów

Wujek przed śmiercią chciał przepisać jej mieszkanie, ale był w takim stanie już, że różowa postanowiła tym się w tej chwili nie zajmować

I niestety tu jest problem. To jest zrozumiałe, ale niestety jak się pochodzi z takiej rodziny to tym bardziej trzeba dbać o swoją dupę :< Szkoda, że chociaż wuj
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Gdy kroki prawne nie działają, warto zainteresować się krokami bezprawnymi. Tym sposobem masz mnóstwo możliwości. Córka dziedziczy po rodzicach ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

Wracając do rozwiązań zgodnych z prawem
Skoro pociska jej kit i wmawia, że da jej te pieniądze to wystarczy to nagrać. Potwierdzi na nagraniu, że spadek należał się córce. Mając nagranie można działać.
Z tym, że ktoś umiera i lepiej się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli się uczy to pozwać o alimenty. Z dziedziczeniem będzie problem. A i polecam, żeby raz na jakiś czas próbowała się kontaktować z ojcem, żeby potem po jego śmierci się nie okazało, że próbował ją wydziedziczyć. Jeśli udowodni, że ona próbowała utrzymać kontakt itd. to odzieczy chociaż część.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kt13 @Operator_imadla @mirko_anonim @MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno @Nemayu @BilionDollarBaby

Nie rozumiecie... Czego wy wymagacie od 18 latki? Że w trakcie umierania swojej najważniejszej osoby w życiu, która zajmowała się nim praktycznie tylko ona podczas umierania? A ciężko z nim było pod koniec podobno, bo miał mocną demencję, nie poznawał nikogo.
Rodzina jej wujka miała na niego wywalone, nikt nom się nie zajmował (jak umierał, bo jak
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim nie wiem o co ci chodzi. Podałam sensowne rozwiązania. Nie ma, że nie chce pozywać ojca o alimenty. Jak nie chce to sama sobie rzuca kłody pod nogi. Wyprowadziłam się z domu jak miałam 19 lat więc wiem o czym mówię i dalej w wieku 31 lat jestem bezdomna, bo "rodzinnego domu" nie mam i miec nie bede ;) jej się to należy jak psu buda i jak ona tego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kt13 @Operator_imadla @mirko_anonim @MuszeZalozycKontoByFiltrowacGowno @Nemayu @BilionDollarBaby

Odpisała mi teraz nie wiem jak tu dodawać zdjęcie..
Odpisała że nie widzi w tym sensu i powinien my wypowiedzieć umowę o wynajem bo ona sobie nie da rady w tej chwili z nową pracą.
Nie wiem czy wspomniałem, ale ma częste myśli samobójcze, wspomniała o tym nawet swojemu ojcu i bratu gdy próbowała się z nimi skontaktować.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kt13:

z tymi alimentami chodziło, że nie składała wniosku bo to już by było pewne, że sprzeda to mieszkanie, a tak to miała nadzieje. Tu o kasę nie chodzi, ona nigdy nie sprzedała by tego mieszkania.

a testament nie spisali dawno temu jak żył wujek jeszcze, bo by musiała zapłacić 10% czy 15% wartości mieszkania, bo tak to wygląda jeśli chodzi o oddanie domu komuś
  • Odpowiedz
a testament nie spisali dawno temu jak żył wujek jeszcze, bo by musiała zapłacić 10% czy 15% wartości mieszkania, bo tak to wygląda jeśli chodzi o oddanie domu komuś kto nie jest stricto w rodzinie.

@mirko_anonim: to by wzieła kredyt studencki :)

częste myśli samobójcze,

myślała o szpitalu psychiatrycznym, tylko ona tutaj studiuje i pracuje, nie może tak
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @kt13 dosłownie sam ostatnio poryczałem się, bo to życie w tej chwili nie przypomina życia jakie sobie w najgorszych momentach idealizowałem w głowie. Patrze na inne pary, patrze na ludzi w pracy, którzy większość ma jakąś sielankę, chodzi, bawią się, jeżdzą po świecie na wakacje.
To mi się płakać chcę, nigdy nie sądziłem że trafię w taką sytuację, że zamiast jakoś normalnie życ, planować sobie wakacje, śmiać
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim nie wykręci się od alimentów bo odziedziczył i sprzedał mieszkanie, nie jest w stanie ukryć tego dochodu.
Jak będziecie usprawiedliwiać tego gnoja zwanego ojcem to tylko jemu pomagacie. Może niech różowa jeszcze jemu płaci alimenty jak typ jest tak poszkodowany....

A co do socjalu na studiach to przecież ci kur... napisałam że nie musi być dochod w rodzinie można się rozliczać indywidualnie tylko trzeba iść do komisji socjalnej i do
  • Odpowiedz