Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#piractwo #piratujo #torrenty #chomikuj
Od dziecka ciekawiło mnie jaka jest motywacja osób udostępniających pirackie treści, chodzi mi głównie o osoby, które udostępniają materiały kupione przez siebie (np. nagrywają filmy z serwisów streamingowych takich jak netflix, disney+ itd. crackerów gier, udostępniających książki, audiobooki.).
Jakie macie zdanie na ten temat?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 73
@mirko_anonim: Chęć dzielenia się. Gdy nie miałem internetu a miałem coś nowego to chodziłem po całej wiosce i każdemu wygrywałem. A później wszyscy graliśmy np w gothica ()
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: + twórcy czasem o----------ą i zdarzało się że wersja "pirat" bez DRMa chodziła dużo lepiej (zwłaszcza na starszych kompach) niż wersja legalna
  • Odpowiedz
  • 10
Zarabiają na tym. Wystawiają content na platformach, z których inni ściągają płacąc np za pełną szybkość transferu.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem kto to dodał, ale mnie oskubali. Pobrałem z FitGirl oficjalnej stronki, napisałem koment tam że trojany dla innych i typy mnie zwyzywały, ale linki zamienili po cichu xD Więcej pirata nie ściągnę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ludzie piszą takie głupie odpowiedzi że aż mnie skręca xD

Od dekad ściągam wszystko, najpierw z Bearshare (kmwtw), potem darkwarezy w 28 częściach, i w końcu normalnie po ludzku, torrenty. Nie mam pojęcia od kogo ściągnąłem, hajs dostaje tylko uTorrent z jakiejś reklamy + strona z torrentami za wyświetlenie.
Tzn dostawałyby, gdybym nie miał adblocka.

Nikt nie dostał odemnie "followa", lajka, suba, nie napisałem nikomu "Thx mate, u r the best!!!", nie
  • Odpowiedz