Aktywne Wpisy
BardzoSmutny +251
Ludzie, ale na HoReCa idzie tylko 1,2 mld z 256 mld z KPO. Pozostała część idzie na energetykę, infrastrukturę, NFZ itd. Oczywiście trzeba wały nagłaśniać ale pisanie że całe KPO to wał to gruba odklejka xD
#kpo
#kpo
horoksus +338
Wiecie co mnie w-----a w całej sytuacji? Podatku Belki nie ściągną, VATu nie obniżą, kwoty wolnej od podatku nie zwiększą ale rozdawanie piniendzy które bedziemy spłacać c--j wie ile na lewo i prawo jest w porządku
#kpo
#kpo

Od dłuższego czasu mam problem.
Brakuje mi inicjatywy i zaangażowania – skupiam się na pracy i schematach. Mój dzień wygląda tak samo: wstać, zjeść śniadanie, iść do pracy, skończyć robotę, pobawić się z dzieckiem, a potem Netflix i chill z żoną.
Nie inicjuję żadnych aktywności w domu – nie proponuję wyjazdów, wyjść ani spotkań towarzyskich. Zaczyna to mocno odbijać się na moim związku. Żona zarzuca mi, i słusznie, że to zawsze ona wychodzi z inicjatywą, a ja nic od siebie nie daję.
Dużo prokrastynuję, zwłaszcza jeśli chodzi o obowiązki domowe. Mam wrażenie, że media społecznościowe mają na to duży wpływ – zamiast przeglądać miejscówki na wyjazd czy planować jakieś wyjście, bezmyślnie scrolluję rolki i głupie filmiki.
Można powiedzieć, że jestem wygodny – odhaczyć schemat, mieć spokój, nie przejmować się niczym, bo przecież żona ogarnie. Minimum wysiłku. Problem w tym, że ona zaczyna mi to wypominać i sytuacja robi się napięta.
Trochę mnie to paraliżuje. Mimo że wiem, że powinienem coś zrobić, to tego nie robię – odkładam działanie. Szczególnie w przypadku rozmów czy kłótni brakuje mi argumentów na obronę.
#zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt