Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do #rozowepaski. Jak to jest z tą emocjonalnością u mężczyzn? Pociąga was to, lubicie jak facet jest dla was miły, łagodny, wrażliwy i romantyczny? Lubicie jak jest dla was w stanie zrobić wszystko i czasami nawet bywa zdesperowany, żeby zrobić wam przyjemność? Czy was to odstrasza, bo szukacie chłopaka, który nie okazuje emocji i nie ma przebłysków tej wrażliwości i romantyzmu? Emocjonalny i wrażliwy facet to raczej green flag w kontekście budowania rodziny bo będzie chętnie pomagał i dbał o dom, a taki facet który jest skupiony tylko na pieniądzach, wydaje się być samcem alfa najpewniej dopuści się zdrady bo mu się znudzicie po latach? Więc jak to jest #logikarozoweychpaskow #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

Jaki facet to lepszy materiał na męża?

• Nie okazujący uczuć ale zaradny 32.1% (17)
  • Wrażliwy romatyk 28.3% (15)
  • Taki który budzi zazdrość koleżanek 39.6% (21)

Oddanych głosów: 53

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim popadasz ze skrajności w skrajność. Można być miłym, łagodnym, wrażliwym i romantycznym jednocześnie nie zachowując się jak desperat który zrobi wszystko. Prawda jest taka że trzeba mieć swoje granice i nie robić non stop rzeczy które wyglądają jak poświęcenie. To że czasem facet chce spędzić czas z kumplami czy nawet sam to nic złego i postawienie granicy gdzie powiesz o tym że czujesz potrzebę spędzenia trochę czasu sam czy z
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to ogólnie kwestia preferencji i zależy od kobiety (wielu psychologów uważa, że na wybór partnera czy partnerki wpływa w dużej mierze to, w jakim domu się wychowywaliśmy, jakie wzorce mieliśmy i pewnie tak jest). Ja na męża wybrałam sobie mężczyznę z bagażem doświadczeń, który jednak dał radę (nie łatwo go złamać, daje sobie radę w życiu, ma ten pierwiastek męskości w moich oczach), ale miewa trudności z otwartym okazywaniem
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jest wiele rzeczy jest grubo nie tak w Twoim myśleniu. Desperacja, uległość, bycie ciągle miłym i wrażliwym nie jest pociągające dla kobiet.

Szczególnie mnie zastanawia że okazywanie emocji od razu przypisujesz do takiego miłego, uległego, wrażliwego, dbającego, romantycznego faceta. Być może to ty właśnie nie okazujesz emocji bo nie potrafisz być wściekły, atakujący, samolubny, agresywny? Pamiętaj, że złość i agresja to pierwotny mechanizm obrony granic i jak tego w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nic ponad to co napisały koleżanki wyżej... własne zdanie, pewność siebie, wyznaczanie własnych granic i szanowanie granic drugiej osoby, umiejętność komunikowania się i komunikowania swoich potrzeb. Nie żebranie o uwagę, wchodzenie w tyłek, a partnerstwo. Jesteśmy ze sobą, ale jesteśmy też nadal oddzielnymi bytami. Spędzamy czas razem i bez siebie. Szanujemy nawzajem swoje potrzeby, jeśli coś ustalamy to tak, żeby obojgu pasowało, a nie że jedno się cały czas
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
rzetelny-wizjoner-50:

ma ten pierwiastek męskości w moich oczach

Co to znaczy? Co to w ogóle znaczy być męski w oczach kobiety?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: męski to dość pojemne określenie i płynne... Dla każdego wyznacznikiem męskości będzie coś innego. Na początek wystarczy żeby nie być zniewieściałym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: w moim odczuciu męski jest facet, kiedy jest decyzyjny, stanowczy w sytuacjach, kiedy trzeba działać, na przykład mamy jakiś problem, przy którym nie wiem co robić. Analizuję, zastanawiam się, nie wiem co lepsze, a facet wtedy wchodzi cały na biało i przejmuje inicjatywę, mówi że robimy tak i tak. Ja na przykład jak mam problem z samochodem to zjeżdżam na pobocze i panikuję, bo nie wiem czy mogę jechać
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
asertywny-kreator-87: Bierny, mierny, ale wierny to słabe karty, a niejeden się zastanawia, dlaczego kobieta nie jest nimi zafascynowana, przecież jest miły i romantyczny. I potem dochodzą do karkołomnej konkluzji, że skoro wybrały innego, to pewnie je zdradzi. Tak jakby w życiu chodziło o to, aby chłop uwiązał się wokół baby, jak do pługa i takie osobiste zniewolenie miałoby go definiować, a baba powinna być szczęśliwa, bo ten jej nigdy nie zdradzi.
  • Odpowiedz