Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czasami mam wrażenie że popularyzacja książek kryminalnych i tych wszystkich podcastów o przestępcach bardzo źle wpływa na zdrowie psychiczne dziewczyn. Znam kilka przykładów miłośniczek tej tematyki i albo są one przewrażliwione na pukncie mężczyzn albo zaczeły romantyzować przestępców i g......... Pewnie są zdroworozsądkowe kobiety i mają świadomość tego żeby nie brać tego zbyt na poważnie ale u niektórych jest więcej emocji niż logiki #rozowepaski #logikarozowychpaskow

Jeżeli złapałem już atencje dziewczyn to polecam zapoznanie się z tym lub innym kursem w waszej okolicy - Bezpieczna Kobieta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: kiedyś lubiłam oglądać filmiki czy czytać o seryjnych mordercach - taka dostawa adrenaliny z niedowierzaniem, że w ogóle tacy ludzie istnieją na świecie. Chciałam zrozumieć motyw i co popycha człowieka do takich działań (traumy z dzieciństwa, jakieś wrodzony brak empatii itd.), ale z czasem zaczęłam odczuwać więcej negatywnych emocji przy tym, zaczęłam jakoś bardziej przeżywać te okropieństwa na ofiarach i doszłam do wniosku, że już nie traktuję tego jako
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a moim zdaniem wpływa bardzo dobrze.

I to nie chodzi o to że ktoś może mieć jakieś dziwne kinky o porywaczach czy wizualizować traumy. To chodzi raczej o samoświadomość jacy są ludzie, do czego są zdolni. Wiele osób patrzy na świat przez różowe okulary, nawet nie wyobrażają sobie że ktoś może ich skrzywdzić bo sami by nikogo nie skrzywdzili. Samoświadomość zwiększa bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz