Aktywne Wpisy

psspspspsp +16
James2000 +1
#bitcoin #eth #kryptowaluty
Ktoś z was Panowie zna powód dzisiejszego ruchu 10% na eth?
Buterin sprzedaje eth co powinno raczej prowadzić do spadków a nie wzrostów.
Jakis konkretny powód tego wzrostu?
Ktoś z was Panowie zna powód dzisiejszego ruchu 10% na eth?
Buterin sprzedaje eth co powinno raczej prowadzić do spadków a nie wzrostów.
Jakis konkretny powód tego wzrostu?

Hej,
piszę z anonima, bo już nie mam tu konta.
Czy zdaniem osób zajmujących się muzyką elektroniczną warto zaczynać naukę tworzenia jakiejś swojej muzyki od kupna fizycznego syntezatora? Budżet raczej nie jest dla mnie sprawą problematyczną, chodzi mi bardziej o odpowiedź na pytanie czy taka droga jest efektywna. Wiem, że wiele osób zaczyna od różnych programów komputerowych i tam stawia pierwsze kroki. Ciężko mi ocenić co jest przystępniejsze dla osoby początkującej. Co polecacie i jak w ogóle wygląda taki proces?
Jestem w tym kompletnie zielony. W sensie interesuje się muzyką od dawna, szczególnie klasyczną elektroniką w stylu Tangerine Dream czy Vangelisa, z nowszych rzeczy np. zespół Survive. Ogólnie lubię downtempo, ambient i muzykę w stylu sound collage w różnych postaciach i w takim kierunku też chciałbym pójść.
Nigdy nie tworzyłem nic swojego, gram tylko trochę na gitarze elektrycznej i tu moja styczność z muzyką się na razie kończy.
#muzyka #elmuzyka #muzykaelektroniczna #produkcjamuzyki #syntezatory
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Przy zakupie dostajesz kod na program MPC Beats. Popatrz w google jak to wygląda.
Można taniej trafić. Na YT masz dużo tutoriali jak tego używać. Sam kupiłem i nie żałuje.
Moim zdaniem warto, zwłaszcza jeśli strona finansowa nie jest problemem. Jeśli kupisz używany instrument będziesz mógł odsprzedać go w podobnej cenie, o ile to nie jest chińszczyzna pokroju Behringera. Ale na jednym instrumencie się nie skończy, szybko najdzie ochota mini domowe studio. Na start razem z parapetem będziesz potrzebował interfejs audio do zgrywania śladów
Warto jeśli ma się pieniądze, wie się czego się oczekuje od danego sprzętu i jak go wykorzystać.
Ty nawet nie wiesz czy lubisz produkcję.
Ściągnij sobie demo dowolnego DAW i to ci wystarczy. Na sam początek nie potrzebujesz nic oprócz komputera. Tak naprawdę to może wystarczyć nawet telefon czy tablet.