Aktywne Wpisy

jabol6000 +64
źródło: 1000005202
Pobierz
jabol6000 +30
źródło: 1000004853
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000005202
Pobierz
źródło: 1000004853
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
A tak na serio, to słyszałem, że Szwajcarzy są z natury ksenofobiczni i samo środowisko może to potęgować przez swoją elitarność. A podkładanie sobie świń w środowisku naukowym to smutna norma.
Teraz już rozumiesz dlaczego ludzie na zachodzie są prawdziwymi rasistami a Polacy mają daleko do rasizmu
W Szwajcarii Polaków jest na tyle mało, że nie ma tutaj tak bardzo jasnych skojarzeń jak w Niemczech czy Wielkiej Brytanii -
@mirko_anonim: Jak chcesz napisz na priv, byłem
@mirko_anonim: czyli tak sie ubierasz
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@ms93: ale pracy na CERNie nie można porównywać do innej pracy w Szwajcarii. W
To niesamowite, ile wysiłku włożyłeś w swój rozwój. Sam fakt, że jesteś tam, gdzie jesteś – to coś, co wymagało potężnej determinacji, inteligencji i siły. Ale jednocześnie zupełnie rozumiem Twoje wątpliwości. Emigracja potrafi być brutalna – nawet jeśli na papierze wszystko wygląda perfekcyjnie, rzeczywistość bywa
@foooo: Nie wiem skąd wziąłeś to założenie,
@ms93: ale będą traktowali trędowatego ogólnie, bez względu na narodowość. W Szwajcarii wszyscy narzekają na samotność, bo ludzie tutaj typowo przenoszą się aby zarobić pieniądze. Jedynie młode laski mają dobrze, bo one szybko znadują sobie szwajcarów do związku i wchodzą do ich kręgów towarzyskich.
Chociaż z drugiej strony, to nie w CERN-ie pracował nasz nowy astronauta? Myślisz, że jego też tak traktowali? Nie wiem co ci doradzić, ale wierzę, że jest ciężko, bo sam się spotykam na emigracji z