Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja żona dzisiaj zobaczyła ubrudzoną od kleju listwę przypodłogową w kuchni i zaczęła wylewać jad. Listwa byłaby wyczyszczona ale nie mam czasu.

Nazwała mnie szmaciarzem, olewusem. Powiedziała, że mam dwie lewe ręce, że do niczego się nie nadaje i nic mi nie wychodzi.

Wygląda, na to że straciła szacunek.

Nie czuje się szmaciarzem ani olewusem. Nie rozrzucam skarpet wszędzie, dużo sprzątam, czasem jestem niedokładny ale zwykle się w miarę staram.

Nie czuję, bym miał dwie lewe ręce. Naprawiam nasze auta, nie korzystam w ogóle z usług mechanika. Auta są sprawne i bezpieczne. Nigdy nie było skuchy po mojej stronie z powodu źle wykonanej naprawie pojazdu.

Generalnie wszystkie naprawy i rzeczy robię poprawnie technicznie, dokładnie i zgodnie ze sztuką.

Mam problem z estetyką. Naprawy estetyczne, gdzie używa się kleju, silikonu czy nawet malowanie wychodzą mi słabo. Nie ma w tym złej woli. Po prostu nie mam talentu.

Moja kobieta jest estetką i ma wysokie wymagania estetyczne dotyczące napraw, efektów wizualnych i sprzątania. Jest u nas w tym temacie ogromna rozbieżność, bo mi takie rzeczy nie przeszkadzają.

Dodam, że ona nie pracuje, wychowuje nasze dziecko ale jak pracowała, to nie było różnicy, teź miała wysokie wymagania.

Nie wiem co robić.

#rozowepaaki #logikarozowychpaskow #zwiazki #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zostałeś zdominowany przez babę, jesteś pantoflem i cuckiem który boi się podnieść głos. Zakrzyczany przed kobietę, malutki, wątły. Za taki tekst w moją stronę nigdy więcej by mnie nie zobaczyła. Ale najpierw dostałaby wiązankę, że jest starą k###ą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: To nie jest o listwie. To nie o estetykę poszło. To o brak szacunku, który Twoja kobieta sobie pozwoliła zamanifestować bo wie, że i tak się nie postawisz. Bo tłumaczysz się, racjonalizujesz, szukasz winy w sobie. A ona w tym czasie mówi do Ciebie "szmaciarz". I to bez żadnych konsekwencji.

Szacunek nie jest nagrodą za ładnie położony silikon. Szacunek to fundament. Jeśli kobieta Ci go odbiera - to nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: czytacie takie wyznania, ba! nawet znacie w swoim otoczeniu mężczyzn, którzy są takimi popychadłami i pantoflami, ale nadal - mimo żywych przykładów - twierdzicie, że kobiety wcale nie pociąga silny charakter i męskie cechy XDD
  • Odpowiedz
@Rudz1elec:

Teraz pozostaly chyba tylko te psychoterapie czy inne bzdury.

Też nie, bo baba serio musi chcieć zaakceptować że ma problem, że problem jest w niej i chcieć go rozwiązać. Od żony mówiącej do męża per szmaciarzu nie oczekiwałbym
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
inteligentny-analityk-76: Jak nie masz dzieci to wiesz co robic.
Jak masz to przelewaj milosc na dzieci i spedzaj z nimi czas, stara zbywaj milczeniem i zamontuj kamery z nagrywanie dzwieku. Nie pij, nie wciagaj, nie pal.

Tak, ignoruj ja jak powietrze.

PS. jak nie masz dzieci i troche czasu to pocwicz psychike i kup jej pistolet i silikon (pistolet do silikonu zeby bylo jasne) i "poloz sama lepiej". Tez nagrywaj, ale wrzuc tu
  • Odpowiedz