Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym mieć smutną (melancholijną?) introwertyczną dziewczynę z typowymi dla takich ludzi problemami jak fobia społeczna, depresja czy trudność ze znalezieniem normalnej pracy. Potrafiłbym być dla takiej kobiety silny, być dla niej oparciem i ogólnie czuć się przy niej jak mężczyzna. Jednak gdy próbuję z takimi cokolwiek zainicjować to się płoszą gdy dowiadują się że zarabiam to legendarne 15k, nie mam nałogów i ogólnie myślę że życie jest raczej ok niż nie xD

Trochę już szukam kobiety i fakt że inteligentne baby w tym typie wolą dosłownych ćpunów z myślami samobójczymi lub bezrobotnych manipulatorów którzy wprost mówią że nie wiążą z nimi większych wizji na przyszłość (prawdziwe przykłady), strasznie mi wjeżdża na psychę. W czym jestem gorszy od ćpuna który był 3x w psychiatryku że z nim ona chce mieć wspólne życie, a ze mną nie?

Zamiast tego podobam się ambitnym, zdolnym kobietom, z którymi życie to (dla mnie) udręka bo takie chcą tylko więcej i więcej od życia, a ja nie jestem żadnym go-getterem xD i związek wygląda tak że czuję się jakbym rywalizował z partnerką zamiast z nią być. Nie jestem leniwy ale robię karierę powoli i chciałbym w związku mieć poczucie że polepszam nasze życie w normalnym dla mnie tempie, zamiast martwić się że kobieta zarabia 2x więcej ode mnie i muszę przygrindować, i że po pracy ona uczy się 4 różnych rzeczy do pracy a ja wolę czytać badania psychologiczne dla rozrywki.

Mam wrażenie że ten drugi typ kobiet się na mnie "nabiera" bo takie związki nie mają sensu, ale z jakiegoś powodu nawiązuje się je dość łatwo xD

W każdym razie, kontekst narysowany, więc pytam się: o co tu chodzi i co mogę zrobić? Moje poczucie własnej wartości szoruje po dnie od czasu gdy TRZECIA inteligentna laska w tym pierwszym mnie odrzuciła na rzecz jakiegoś z---a xD nie mam pojęcia co mogę robić nie tak.

A samemu to lepiej bohatyrnąć niż ciągnąć tak do 40 bez rodziny, dzieci i poczucia celu w życiu.

#gorzkiezale #niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym mieć smutną (melancholijną?) introw...

źródło: apu-got-married-v0-sx-NU1-Gc-Ctvh-Brc67-XWy8sv-DX6i9zmhsr-Oy-V5d-LJYBg

Pobierz
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ten archetyp dobrej żony i matki, która jednocześnie ma porytą banie przez problemy psychiczne, nie istnieje. po pewnym czasie zacząłbyś się męczyć, bo ona wszystkiego się boi, ona niczego nie umie, ona na nic nie ma siły, ma ciągłe fochy, ma słabe umiejętności komunikacji itd. do tego sama by się zaniedbywała, a co dopiero rodzinę. w skrócie, to co wymyśliłeś w swojej głowie nie istnieje.

btw: to że jedna
  • Odpowiedz
Chciałbym mieć smutną (melancholijną?) introwertyczną dziewczynę z typowymi dla takich ludzi problemami jak fobia społeczna, depresja czy trudność ze znalezieniem normalnej pracy.

Potrafiłbym być dla takiej kobiety silny

@mirko_anonim: xd
  • Odpowiedz
  • 4
@mirko_anonim nie myl introwertyczki z jakąś przegrywką, to się czasem nakłada ale to nie to samo. Już pominę sens szukania kogoś takiego, ale jak to się dzieje że one się tak łatwo dowiadują ile zarabiasz? Wbrew wykopowi normalni ludzie nie rozmawiają za bardzo o tym z nowymi partnerami, większość nie zna dokładnych kwot bardzo długo. Wiadomo idzie się domyśleć po zawodzie ile mniej więcej ktoś ma kasy, ale najprawdopodobniej odstraszasz normalne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim samo to, że stawiasz się w pozycji kogoś lepszego od ćpuna, bo zarabiasz 15k, czyni cię gorszym wyborem w oczach takiej zlęknionej introwertyczki. co jej po twoich pieniądzach i opiece, jeśli nie rozumiesz przez co przechodzi, nie rozumiesz jej myśli i prawdopodobnie nigdy nie zrozumiesz? chcesz się bawić w opiekuńczego ojca, to pomóż w domu dziecka albo zrób sobie własne z "normalną" kobietą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Chcesz kobietę słabą, zahukaną, i przestraszoną bo czułbyś, że jest przy tobie uwiązana, lepiej nie trafi i możesz sobie pozwolić na bylejakość. Jak nie ma fobii, nerwicy, autyzmu i normalną pracę to zaczynasz się obawiać (słusznie), że jedyną opcją takiej kobiety może nie być złapanie dowolnych portek i uczepienie się ich i zaczynasz się obawiać, że nie sprostasz wymaganiom. Ciekawa sprawa do przedyskutowania na terapii, brzmi jak poważne problemy
  • Odpowiedz
w skrócie, to co wymyśliłeś w swojej głowie nie istnieje.

@czescmampytanie: istnieje ale masz absolutna rację: OP ma wyidealizowany obraz takich lasek.
To nie jest skarb który chce odkopac.

Po za tym jeśli op ma fantazje bycia opiekunem dziewczyny z potężnymi deficytami, to powinien się przyjrzeć sobie i zastanowić nad tym co sam ma do przepracowania.
  • Odpowiedz
Chciałbym mieć smutną (melancholijną?) introwertyczną dziewczynę z typowymi dla takich ludzi problemami jak fobia społeczna, depresja czy trudność ze znalezieniem normalnej pracy. Potrafiłbym być dla takiej kobiety silny, być dla niej oparciem i ogólnie czuć się przy niej jak mężczyzna.

@mirko_anonim: Czyli w skrócie, chcesz leczyć swoje kompleksy przy pomocy zagubionych życiowo osób? Nie jest to dobry pomysł i prędzej czy później bardzo byś tego pożałował. Prawdziwe związki muszą działać
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a nie możesz znaleźć normalnej baby? Takiej która pracuje żeby żyć, jest w miarę ogarnięta psychicznie ale też lubi sobie poleżeć w weekend? W sensie nie ambitna ale też nie wariatka? Tak to piszesz jakby na świecie były tylko dwie skrajności wycofane neurotyczki i ambitne które ciągle chcą więcej.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
intuicyjny-pionier-83: A wiesz dlaczego wolą ćpunów czy manipulatorów? Bo oni w odróżnieniu do normalnych (w mniemaniu kobiet nudnych) mężczyzn dostarczają emocji. Po prostu. Emocje triggerują kobietę i z tego powodu wybierze degenerata, bo z nim zawsze coś się dzieje. Efekt ciągłego scrollowania mediów społecznościowych - dopamina musi się zgadzać.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @czescmampytanie: nie odpowiedziałeś na pytanie tylko zastosowałeś hiperbolę do tego co opisałem i bohatersko ją zaorałeś. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj, zwłaszcza w protekcjonalnym tonie dzięki któremu wychodzisz na buca.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @krol_elfow: skąd założenie że nie rozumiem co przechodzi? Sam miałem takie problemy ale je przerobiłem. Nie czyni to ze mnie lepszej osoby u której można szukać z nimi pomocy w porównaniu do typów którzy nie tylko nie pomagają ale sami są matkowani przez takie kobiety?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
nie odpowiedziałeś na pytanie tylko zastosowałeś hiperbolę do tego co opisałem i bohatersko ją zaorałeś. Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj, zwłaszcza w protekcjonalnym tonie dzięki któremu wychodzisz na buca.

@mirko_anonim: tak cie zabolało bo przebiłem twoją wyimaginowaną bańkę czy jak?

Chcę kogoś na swoim poziomie

Chciałbym mieć smutną (melancholijną?) introwertyczną dziewczynę z typowymi dla takich ludzi problemami jak fobia społeczna, depresja czy trudność ze znalezieniem
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Manul: jeden z miliarda przykładów:

ona: jakbym miała pieniądze to bym była szczęśliwsza echh
ja: ja mam i nie jestem

i wychodzi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @ZeroCukru: jesteś pierwszą osobą która nie przerysowuje ani nie manipuluje tym, co napisałem, więc dziękuję.

Ogólnie bez wątpienia jest dużo prawdy w tym co piszesz, tyle że teraz to nie wiem gdzie i kogo w ogóle mam szukać xD

Ja związek i finalnie małżeństwo widzę jako kompletne ufanie sobie nawzajem, co pociąga współzależność pary od siebie nawzajem - tymczasem ambitne, zdolne kobiety tej zależności unikają jak diabeł
  • Odpowiedz