Aktywne Wpisy
xr38 0
Mam plan przeprowadzić się do Wrocławia, kupić tam mieszkanie. Na jakie dzielnice warto zwracać uwagę w budżecie ~15k/m2? Metrażowo celuje w 45-50m2. Da się cos sensownego kupić we Wrocławiu w tej cenie z rynku wtórnego, gotowego do zamieszkania? Jakie dzielnice polecacie, jakie odradzacie?
#wroclaw
#wroclaw

tyrytyty +75

Chciałbym mieć smutną (melancholijną?) introwertyczną dziewczynę z typowymi dla takich ludzi problemami jak fobia społeczna, depresja czy trudność ze znalezieniem normalnej pracy. Potrafiłbym być dla takiej kobiety silny, być dla niej oparciem i ogólnie czuć się przy niej jak mężczyzna. Jednak gdy próbuję z takimi cokolwiek zainicjować to się płoszą gdy dowiadują się że zarabiam to legendarne 15k, nie mam nałogów i ogólnie myślę że życie jest raczej ok niż nie xD
Trochę już szukam kobiety i fakt że inteligentne baby w tym typie wolą dosłownych ćpunów z myślami samobójczymi lub bezrobotnych manipulatorów którzy wprost mówią że nie wiążą z nimi większych wizji na przyszłość (prawdziwe przykłady), strasznie mi wjeżdża na psychę. W czym jestem gorszy od ćpuna który był 3x w psychiatryku że z nim ona chce mieć wspólne życie, a ze mną nie?
Zamiast tego podobam się ambitnym, zdolnym kobietom, z którymi życie to (dla mnie) udręka bo takie chcą tylko więcej i więcej od życia, a ja nie jestem żadnym go-getterem xD i związek wygląda tak że czuję się jakbym rywalizował z partnerką zamiast z nią być. Nie jestem leniwy ale robię karierę powoli i chciałbym w związku mieć poczucie że polepszam nasze życie w normalnym dla mnie tempie, zamiast martwić się że kobieta zarabia 2x więcej ode mnie i muszę przygrindować, i że po pracy ona uczy się 4 różnych rzeczy do pracy a ja wolę czytać badania psychologiczne dla rozrywki.
Mam wrażenie że ten drugi typ kobiet się na mnie "nabiera" bo takie związki nie mają sensu, ale z jakiegoś powodu nawiązuje się je dość łatwo xD
W każdym razie, kontekst narysowany, więc pytam się: o co tu chodzi i co mogę zrobić? Moje poczucie własnej wartości szoruje po dnie od czasu gdy TRZECIA inteligentna laska w tym pierwszym mnie odrzuciła na rzecz jakiegoś z---a xD nie mam pojęcia co mogę robić nie tak.
A samemu to lepiej bohatyrnąć niż ciągnąć tak do 40 bez rodziny, dzieci i poczucia celu w życiu.
#gorzkiezale #niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
źródło: apu-got-married-v0-sx-NU1-Gc-Ctvh-Brc67-XWy8sv-DX6i9zmhsr-Oy-V5d-LJYBg
Pobierzbtw: to że jedna
@mirko_anonim: xd
@mirko_anonim: jesteś nudnym good guyem zasuwajacym jak chomik w kołowrotku w korpo na te swoje 15k.
@czescmampytanie: istnieje ale masz absolutna rację: OP ma wyidealizowany obraz takich lasek.
To nie jest skarb który chce odkopac.
Po za tym jeśli op ma fantazje bycia opiekunem dziewczyny z potężnymi deficytami, to powinien się przyjrzeć sobie i zastanowić nad tym co sam ma do przepracowania.
@mirko_anonim: Czyli w skrócie, chcesz leczyć swoje kompleksy przy pomocy zagubionych życiowo osób? Nie jest to dobry pomysł i prędzej czy później bardzo byś tego pożałował. Prawdziwe związki muszą działać
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: tak cie zabolało bo przebiłem twoją wyimaginowaną bańkę czy jak?
ona: jakbym miała pieniądze to bym była szczęśliwsza echh
ja: ja mam i nie jestem
i wychodzi
Ogólnie bez wątpienia jest dużo prawdy w tym co piszesz, tyle że teraz to nie wiem gdzie i kogo w ogóle mam szukać xD
Ja związek i finalnie małżeństwo widzę jako kompletne ufanie sobie nawzajem, co pociąga współzależność pary od siebie nawzajem - tymczasem ambitne, zdolne kobiety tej zależności unikają jak diabeł