Wpis z mikrobloga

@PfefferWerfer: pamiętaj Mirku nic tak nie boli kobiet jak pociągnięcie ich do odpowiedzialności za swoje czyny. Wtedy odpalają się najmocniej.
Im się należy a facet musi dalej się wykazywać.
Widać to w każdej dziedzinie życia.

Żeby było śmiesznej dziś na głównej był wątek że kobiety się zradykalizowaly mocno w lewo przesuwając okno overtona. A jakaś różowa się odpaliła że faceci minimalnie skręcili w konserwatyzm i wyzywała za statystykę xD
  • Odpowiedz
A teraz pokaż mi faceta, który zarabia na tyle, żeby utrzymać kobietę, która chce się poświęcić rodzinie. I który nie zacznie narzekać, że „ty to tylko siedzisz w domu i nic nie robisz”. I który nie będzie każdej złotówki wypominał.

@PamietamOrzechon: no elo, gdzieś podpisać?
  • Odpowiedz
50 letnią aktorką czy bizneswoman jest przez nas oceniana niżej pod względem użyteczności niż matka trójki dzieci

@PfefferWerfer: szczerze mówiąc to może od niedawna. Przez długi czas był na wykopie hejt na matki, a kariera (także kobiet) była uważana za najważniejszą.
  • Odpowiedz
szczerze mówiąc to może od niedawna. Przez długi czas był na wykopie hejt na matki, a kariera (także kobiet) była uważana za najważniejszą.

@Klimbert: Inercja, tak samo jak hejt na dzieci dopiero po 35 latach przekształca się w paniczny lęk o przyszłość społeczeństwa. Tak samo zajęło nam 35 lat żeby młode kobiety się zestarzały bezdzietnie i zrozumiały co o------y.
  • Odpowiedz
tylko dzięki rozwojowi medycyny

@cat_tea: Tak. Ale jaki to ma związek z tym o czym rozmawiamy? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chyba nie wysuwasz tezy, że gdyby nie emancypacja czy rewolucja kulturalna ostatnich 60 lat to nie mielibyśmy rozwoju medycyny?

Bo większość tego postępu w redukcji śmiertelności wydarzyła się do lat 50. i 60. XX wieku gdy jeszcze tradycyjny model rodziny i dzieci był powszechny.
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: zgłaszam się jeśli chodzi o zagrożenie życia. Ostatnio miałam ciążę pozamaciczną. To jest zagrożenie życia.

Gdzie czytałam, że większą różnicę robi to, że pary mają po 1 dziecku niż że są bezdzietni z wyboru.

Ja bym do listy problemów dodała jeszcze to, że warunki na posiadanie dzieci ma się koło 30 a wtedy zaczynają się problemy z płodnością. Nawet jak ktoś by chciał i miał możliwość to trudno jest
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: moja żona normalnie pracowała i mamy dwójkę dzieci. Teraz jest na wychowawczym, ale za 1.5 roku wróci do pracy (jak młodszy pójdzie do przedszkola). Kariera nie wyklucza dzieci
  • Odpowiedz
A teraz pokaż mi faceta, który zarabia na tyle, żeby utrzymać kobietę, która chce się poświęcić rodzinie.

@PamietamOrzechon:
W zasadzie większość zdrowych mężczyzn.
Mediana zarobków na UoP wśród mężczyzn to 7k brutto czyli ok. 5 tys. zł na rękę. A licząc tych co są na JDG to już w ogóle.
Na luzie z tego utrzymasz wieloosobową
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Odnośnie niebezpieczeństwa ciąży - więcej zginęło żołnierzy Wojska Polskiego w czasie ćwiczeń i służby (pokojowej mając za przeciwnika pastuchów z kamieniami i nożami ewentualnie na granicy Białoruskiej) niż umarło kobiet w czasie porodu. Róbcie co uważacie ale na wszystkie Bóstwa tego świata - nie p--------e potem że to wina kogoś innego(za to co sami robimy)
  • Odpowiedz